Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mesajul TULBURĂTOR al unei infirmiere din Sebiş al cărui copil luptă cu COVID 19: „Veniţi să ne citiți teama din priviri, să ne auziți tremurul vocii și să vedeți cum așteptăm cu sufletul la gură ce ne rezervă ora următoare”

Campania dusă de cei care nu cred în existenţa COVID-19, resping măsurile luate de autorităţi pentru combaterea pandemiei sau doar se opun din răsputeri vaccinării pentru că le este mai uşor să creadă tot felul de teorii fantasmagorice decât să accepte realitatea, este din ce în ce mai violentă. Cu toate acestea, trebuie să recunoaştem că există şi oameni raţionali, oameni care respectă măsurile de prevenire şi încearcă să-i convingă şi pe alţii să o facă, chiar dacă sunt mai puşi zgomotoşi. În cea de a doua categorie, a celor raţionali, se află şi Gina Floruţiu, o infirmieră din Sebiş, care se pregăteşte acum să devină asistentă medicală. Aceasta are doi copii, unul dintre aceştia, cel mic, fiind bolnav de COVID-19.

Mesajul TULBURĂTOR al unei infirmiere din Sebiş al cărui copil luptă cu COVID 19: „Veniţi să ne citiți teama din priviri, să ne auziți tremurul vocii și să vedeți cum așteptăm cu sufletul la gură ce ne rezervă ora următoare”
Comentează 15

Având în vedere că boala se răspândeşte şi din cauza faptului că măsurile de prevenire sunt luate din păcate în derâdere de mulţi, Gina Floruţiu îi îndeamnă pe toţi „specialiştii în medicină”, apăruţi spunem noi ca ciupercile după ploaie, în ultimul an, şi pe acei aşa-zişi „credincioşi” care nu cred în existenţa coronavirului, să vină să vadă prin ce trece ea, deşi copilul nu are o formă gravă de COVID.  

„Nu încerc să schimb mentalitatea nimănui, dar pur și simplu ma irită indiferența și naivitatea unora. Toți suntem doxa în politică, toți știm medicină, toti vorbim despre vremurile de demult, toți vorbim despre gripă și răceală, și excludem covid-ul din start.

Dar pe toți cei care sunt atât de credincioși și specialiști în medicină, ii invit să petreacă doar o zi alături de mine și Rareș.

Să ne citiți teama din priviri, să ne auziți tremurul vocii și să vedeți cum așteptăm cu sufletul la gura ce ne rezervă ora următoare, pentru că totul este imprevizibil. Nimănui nu îi doresc să treacă prin asta, nimănui niciodată.

Dragii mei, am crescut doi copii, unul de 23 și Rareș de 12, știu să fac diferența între o gripă, o răceală și virusul acesta nenorocit.

Nu știu de unde a explodat cu certitudine, și nu mai are nici o relevanţă, cert este ca îl simt pe pielea copilului meu.

Cred în Dumnezeu, dar vă întreb pe voi cei care denigrați cadrele medicale, atunci când vă îmbolnăviți, de ce apelați la noi? De ce nu stați acasă și vă rugați și așteptați minunea?

Dragii mei, Dumnezeu lucrează prin oameni. Fiecare pădure are poate uscăturile ei, dar asta nu vă dă nici un drept să induceți în eroare oamenii cărora le pasă de viaţa lor, sau a semenilor lor.

Nu cred ca este prea greu să purtam o mască, sa fim precauți și să ne testam când simțim ca nu este în regulă.

Nu mai fiți răi și naivi, purtați masca, evitați aglomerațiile și aveți grijă de voi, altfel ne protejați și pe noi cei cărora ne pasă de voi.

Vreau să mulțumesc din suflet, tuturor colegelor, prietenilor care au fost și sunt lângă mine și Rareș.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și dacă vreodată veți avea nevoie, voi fi acolo trup și suflet!”, a scris pe Facebook Gina Floruţiu.

Încearcă să convingă lumea să se protejeze

Contactată telefonic, Gina Floruţiu ne-a declarat că îi este foarte greu să-şi vadă copilul în pat luptându-se cu această boală, dar că încearcă să convingă lumea să se protejeze, având în vedere că varianta Delta este mult mai contagioasă decât varianta iniţială a coronavirusului. „Încerc să conving lumea să se protejeze şi să se testeze, să aibă încredere în testele PCR, iar dacă în urma testului reiese că sunt pozitivi, să se izoleze şi să nu mai transmită virusul şi la alţii”, ne-a declarat Gina Floruţiu.

„Haideţi să avem încredere în Dumnezeu şi în medici”

Aceasta susţine că are la activ şapte nopţi nedormite, starea copilului fluctuând de la un moment la altul. „Atât eu, fiind cadru medical, cât şi soţul suntem vaccinaţi. Rareş nu este însă vaccinat la cei 12 ani ai săi. Deşi este slăbit, acum se simte mai bine. Pentru noi emoţiile sunt foarte mari. I-am schimbat tratamentul de trei ori. Au fost zile întregi în care putea să ia orice medicamente că făcea febră. Haideţi să avem încredere în Dumnezeu şi în medici, haideţi să fim sinceri atunci când vorbim de tratamente şi de vaccin, nimeni n-ar face un genocid în masă”, a mai spus infirmiera.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite