Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mesajul liberalilor la început de campanie: România are nevoie de alegeri (FOTO și VIDEO)

Candidații PNL Arad s-au întâlnit cu presa în fața Palatului Cultural, în prima zi de campanie, pentru a transmite un mesaj de forță: Dezvoltăm Aradul. Oficiile de gazdă au fost făcute de Iustin Cionca, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PNL Arad și președinte al Consiliului Județean, care a transmis că are nevoie de o echipă de parlamentari care să reprezinte interesele arădenilor la București. În continuare au vorbit senatorul Ioan Cristina, cel care deschide lista PNL de la Senat; Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și candidat la Camera Deputaților; Irina Onescu, candidată la Senat; Lazăr Faur, candidat la Camera Deputaților și Mihai Pașca, candidat la Senat.

Mesajul liberalilor la început de campanie: România are nevoie de alegeri (FOTO și VIDEO)
Comentează 1

Dragi arădeni, la alegerile locale, datorită voturilor dumneavoastră, Partidul Național Liberal Arad a obținut o victorie zdrobitoare. Ne-ați susținut și de aceea astăzi avem primarul municipiului Arad, președinte de Consiliu Județean, 58 de primari din cei 78 și o majoritate în 75% din unitățile administrativ teritoriale arădene. Asta înseamnă că județul nostru este un județ liberal și nu întâmplător, ci pentru că arădenii sunt de dreapta și au susținut proiectul pentru Arad propus de Partidul Național Liberal, și-a început Cionca discursul. Acesta a continuat susținând că PNL este singurul partid care propune un proiect de dezvoltare al Aradului clar, coerent, punctul. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, vă cer stimați arădeni să trimitem la București parlamentari competenți, liberali care vor fi acolo pentru Arad, pentru proiectele fiecărei primării și pentru proiectele Consiliului Județean, care vor elabora legi bune și vor corecta legile cu care PSD a blocat România. Avem nevoie de parlamentari care să susțină modernizarea județului nostru, fie că vorbim de drumurile județene, de spitalul județean, de reforma în asistența socială, de tot ceea ce înseamnă viața de zi cu zi, locurile de muncă și confortul arădenilor. Suntem în fața unor alegeri importante. Este un moment în care românii pot să scape de PSD, iar acest lucru se poate face numai cu Partidul Național Liberal. Suntem singurii care dacă ne susțineți putem înlătura PSD”, a mai spus Cionca. Potrivit președintelui CJA, în situația grea provocată de pandemie România are nevoie mai mult ca oricând de lideri responsabili, fermi și capabili.

Începutul unei perioade faste pentru România

Ioan Cristina a ținut să remarce la rândul său miza uriașa pe care o au alegerile din 6 decembrie, în în condițiile în care vor marca drumul pe care va merge țara în următorii patru ani. Știm cu toții ce a însemnat guvernarea PSD, asalturi necontenite la adresa Justiției, încălcarea principiilor statului de drept și o majoritate politică obedientă și iresponsabilă care nu a făcut decât să execute ordinele lui Liviu Dragnea. Nici trimiterea PSD în opoziție nu a schimbat prea mult lucrurile pentru că și în acest an de când suntem noi la guvernare au fost mereu tentative, unele dintre ele din păcate reușite, de blocare a inițiativelor Partidului Național Liberal. Aceste alegeri pot să ne înfățișeze o situație nouă și care poate deschide o perioadă fastă pentru România. E pentru prima dată când putem avea și președintele României, și Parlamentul și Guvernul care să aparțină aceleiași formațiuni politice, Partidul Național Liberal, deschizând astfel calea dezvoltării României și apropierea noastră de standardul de viață al Europei Occidentale, a declarat Ioan Cristina.

Libertatea și democrația apărate prin vot

Despre importanța momentului 6 decembrie a vorbit și Sergiu Bîlcea. Acesta a remarcat faptul că această campanie electorală este total atipică din cauza pandemiei, astfel încât liberalii nu au posibilitatea să fie în stradă alături de arădeni și nici să participe la întâlniri cu cetățenii. „În aceste vremuri grele, trebuie să avem curajul și unitatea să apărăm libertatea și democrația, care nu reprezintă doar niște simple cuvinte, ci un mod de viață. Trebuie să apărăm aceste lucruri prin vot. Este dificil, pentru că toți avem o anxietate, o problemă legată de această pandemie, dar fără alegeri, România nu știe încotro este direcția. Guvernarea Klaus Iohannis și Guvernul PNL trebuie să continue, pentru că doar astfel drumul României în Europa va continua. Aradul a votat PNL la alegerile locale, a dat un vot către dezvoltare, către muncă, către Europa și acest lucru ne dorim să-l avem și în 6 decembrie. O echipă care își dorește continuarea investiților în Arad”, a spus Bîlcea, care a ținut să menționeze că după nici un an de guvernare PNL marile proiecte ale Aradului au fost deblocate.

Cea mai detestată și cea mai importantă campanie

Potrivit Irinei Onescu, astăzi începe probabil cea mai detestată campanie electorală din ultimii 30 de ani, dar și cea mai importantă. „Campania electorală care a început astăzi îi găsește pe români închiși în case, captivi în propriile lor vieți, îi găsește epuizați, sătui, speriați. Normalitatea pe care visăm să o ducem înapoi a fost de fapt câștigată acum 30 de ani și a fost păstrată prin vot democratic în toți cei 30 de ani care au trecut de atunci. De aceea, alegerile care vor avea loc în 6 decembrie sunt foarte importante. Trebuie să dea Romîniei un Parlament care să reflecte opțiunile actuale ale românilor, un Parlamet capabil să sprijine Guvernul în măsurile pe care va trebui să le ia”, este de părere Irina Onescu, care a îndemnat arădenii să iasă la vot.

Instituții puternice și conducători responsabili

La rândul său, Lazăr Faur, România are nevoie de instituții puternice și de conducători responsabili. „Pandemia care a lovit întreaga omenire poate fi învinsă numai dacă acționăm coordonat, împreună. Cea mai mare speranță a noastră este vaccinul împotriva COVID-19. Până atunci trebuie însă să rezistăm, să răzbim, să rămânem sănătoși. Să menținem România în funcțiune. Economia să meargă, spitalele să poată trata oamenii bolnavi și cei aflați în nevoie să poată fi ajutați. Atunci când va fi posibil, campania de vaccinare va fi o provocare logistică uriașă, care va trebui organizată încă de pe acum. Viața trebuie să meargă înainte și de aceea avem nevoie de alegeri care să întărească instituțiile și să așeze în fruntea lor oameni capabili care să poată organiza acest lucruri”, a spus Faur.

„Aradul are lideri”

În ceea ce-l privește, Mihai Pașca susține că ceea ce va duce la liman România în aceste vremuri de pandemie este unitatea și faptul că ne strângem în jurul liderilor noștri. „România are lideri. Aradul are lideri și îi aveți în fața dumneavostră. Sunt acei oameni care de luni de zile conduc acest vas prin furtună. Sunt acei oameni care nu s-au dat la o parte atunci când a fost greu. Sunt acei oameni care zi și noapte sunt la treabă și încearcă să ne ducă la mal, dincolo de acest moment dificil, pentru a continua dezvoltarea, investițiile, pentru a ne relua viețile noastre obișnuite”, a afirmat Pașca.

Intrați AICI pentru VIDEO.

Galerie foto (33)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite