Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mesaje emoţionante, în urma unei morţi tragice; ce scriu foştii elevi despre profesorul Ştefan Alexandru şi ultimele sale lecţii

Imobilizat într-un scaun cu rotile, scriitorul Corneliu Brahaş scria înainte de a-şi pune capăt zilelor că moartea este ultimul său act de voinţă. Fie că este astfel definită, fie că este privită ca fiind un act disperat, sinuciderea lasă întotdeauna un gol în sufletele în sufletele celor care rămân în urmă.

Mesaje emoţionante, în urma unei morţi tragice; ce scriu foştii elevi despre profesorul Ştefan Alexandru şi ultimele sale lecţii
Comentează 1

Ieri, profesorul Ştefan Alexandru, fostul director al Colegiului Naţional „Moise Nicoară” a fost găsit mort. Potrivit anchetatorilor s-ar fi împuşcat în capi cu arma de vânătoare. Gestul său i-a îndurat profund pe mulţi dintre cei care l-au cunoscut, foştii elevi lăsând mesaje emoţionante pe reţelele sociale sau pe portalurile de ştiri.

 „Această zi a lăsat multe semne de întrebare și pentru unii o pseudo impresie despre cel care a format generații întregi de olimpici și caractere. Am citit cu mare angoasă unele titluri din presa arădeană ce au relatat modul tragic în care domnul profesor Ștefan Alexandru a plecat dintre noi. Acesta merită să fie menționat și amintit drept personalitatea perfecționistă, autoritară, cu un simț al umorului extrem de calitativ și o inteligență dezarmantă.

 Domnul profesor Ștefan Alexandru a fost de departe cel mai puternic caracter pe care atât eu cât și colegii din generația mea am întâlnit până în prezent. Temut de către unii, admirat de către alții, respectat de către toți cei care îl cunoșteau și extrem de iubit atât de către «loazele» din clasa a  XII a E cât și de către cei pasionați de fizică.

Sunt o norocoasă absolventă a unuia dintre cele mai prestigioase colegii din țară, Colegiul Național Moise Nicoară, unde cadrele didactice au fost și sunt în continuare la superlativ fără excepție. Dacă vă vine să credeți, respectul și tradiția încă merg mână în mână. Acum când privesc în urmă, constat că nu am întâlnit încă o altă instituție care să se ridice la nivelul, competența și implicarea cadrelor didactice respectiv respectul reciproc cu care noi, «moisiștii» am fost obișnuiți. Domnul Ștefan Alexandru a fost profesorul care și-a lăsat cel mai adânc amprenta asupra noastră, a celor din clasa clasa a XII a E și am dori să fie cunoscută latura aceasta a domniei sale.

Învăț cu o mare tristețe ultimele lecții de la domnul profesor, și anume că depresia îi poate face vulnerabili și pe cei mai puternici dintre noi și că indiferent de modul în care părăsim această lume, ceea ce rămâne în urma noastră este modul în care îi facem să se simtă pe cei din jur. Vă mulțumim, domnule profesor, pentru exemplul de cadru didactic implicat, selectiv, respectabil, parolist dar mai ales pentru felul în care ne-ați făcut să ne simțim mereu, și anume, mândri de a fi elevii dumneavoastră!”, a scris pe Facebook Bianca Buzgău, o fostă elevă a profesorului Ştefan Alexandru.

„A fost profesorul meu preferat”

O altă fostă elevă susţine că şi-l va aminti mereu, fiind profesorul său preferat, cu toate că an de an era la un pas de corigenţă.

„Am fost elevă la dansul timp de 4 ani, domnul Ştefan este profesorul pe care mi-l voi aminti mereu, cu toate că am fost în stare de corigenta în fiecare an. El m-a ajutat întotdeauna şi nu m-a lăsat repetenta niciodată, cu toate ca eu nu îmi dădeam silinţa. A fost profesorul meu preferat. Foarte urât să lăsaţi un astfel de comentariu, da, domnul Ştefan îşi construia o imagine de dur la început, dar de fapt a fost cel mai dulce, amuzant, memorabil profesor pe care l-am avut. Era prieten cu noi, şi ne făcea întotdeauna să radem împreună cu el. Un profesor care a ştiut când să îşi impună autoritatea şi când să fie prietenul nostru. Nu îl voi uita niciodată”, scrie fosta elevă.

„A fost un profesor și un om cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Cred că mergea pe principiul «Dacă ești om cu mine, voi fi om cu tine». Pentru multă lume era antipatic cel mai probabil fiindcă nu a ajuns să îl cunoască cu adevărat. Foștii săi elevi și-au dat seama mai devreme sau mai târziu că avea un suflet mare. Până și cei care erau mereu în prag de corigență au rămas cu ceva de la el. De la acest om am învățat nu doar fizică, ci și lecții de viață. Până una alta, voiam să subliniez și eu încă o dată faptul că după moarte contează ce a lăsat bun omul în urma sa, ori acest om chiar a fost dedicat în meseria de profesor și nu sunt puțini cei care și-au găsit drumul în viață (spre carieră) cu ajutorul lui (inclusiv eu). Odihnă veșnică, domnule profesor Ștefan Alexandru!”, scrie altcineva.

„Domn profesor va trăi veșnic în amintirea tuturor elevilor «moisisti».

Bunul D-zeu să îl odihnească în pace. Drum lin spre stele domn profesor”, este un alt mesaj transmis după moartea profesorului.

Foto: Denis Ilisie via Facebook Bianca Buzgău

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite