Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsuri 1 august 2021. Masca rămâne un accesoriu obligatoriu, petrecerile se termina tot la 2.00. LISTA RESTRICŢII

Starea de alertă s-a prelungit la 30 de zile, astfel că noi măsuri se anunță pentru începutul fiecărei luni de vară. Iată care sunt cele preconizate de la 1 august, conform Hotărârii de Guvern, și în ce condiții se vor aplica.

Măsuri 1 august 2021. Masca rămâne un accesoriu obligatoriu, petrecerile se termina tot la 2.00. LISTA RESTRICŢII
Comentează 0

Măsuri 1 august 2021. „Dacă vaccinarea nu merge în direcţia corectă, putem să tragem şi frâna de mână, până la urmă nu putem să ne jucăm cu aceste lucruri. Să venim mai încet cu aceste măsuri. Dar eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă la mare, am încredere că este o motivaţie foarte bună să se vaccineze”, a declarat premierul Cîţu, după prima rundă de relaxări, aplicabile de la 1 iunie 2021. Ţinta de vaccinare pentru 1 august era de 7 milioane de români, dar nu s-a atins nici cea din iunie, de cinci milioane. Cu toate acestea, numărul cazurilor este în scădere, astfel că premierul anunţă noi măsuri de relaxare.

Florin Cîţu a anunţat că e la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, unele care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu vom renunţa deocambdată la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă, inclusiv în Europa, menţionând că România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv.

Citește continuara pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite