Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lumea fotbalului este în doliu: a murit Pele

Pele, considerat de mulţi ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a murit. Edson Arantes do Nascimento a încetat din viaţă pe patul de spital, la 82 de ani, după o viaţă închinată sportului rege. Trista veste a fost dată lumii întregi de Kely Nascimento, una dintre fiicele sale.

Lumea fotbalului este în doliu: a murit Pele
Comentează 0

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021, scrie sport. ro.

Intraţi AICI pentru detalii.

„Te iubim la infinit, odihneşte-te în pace", a scris Kely Nascimento pe Instagram, din spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde Edson Arantes do Nascimento era internat de o lună.

Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma „cedării mai multor organe vitale".

Intraţi AICI pentru detalii.

Brazilianul a plecat dintre noi, însă lasă în urma sa recorduri fotbalistice care cu greu pot fi depășite. Un exemplu elocvent este cel al titlurilor mondiale câștigate în carieră, trei, la edițiile din 1958, 1962 și 1970, scrie digisport.ro.

În ziua finalei ediției Cupei Mondiale din 1958, Pele avea doar 17 ani și 249 de zile, ceea ce l-a făcut cel mai tânăr câștigător al trofeului suprem din istorie. Recordul nu a fost bătut până astăzi.

La aceeași ediție, Pele a reușit să marcheze de trei ori în decurs de 23 de minute în meciul cu Franța din semifinale. Performanța l-a făcut cel mai tânăr autor al unui hat-trick la o Cupă Mondială, record care nu a fost doborât nici după 64 de ani.

Mai mult, Pele rămâne și astăzi cel mai tânăr marcator la o ediție de Cupă Mondială, dar și primul adolescent care atinge borna de 25 de goluri marcate la nivel internațional.

Un alt record de precocitate a fost stabilit în 1957, când Pele a înscris într-un meci cu Argentina și a devenit cel mai tânăr marcator din istoria naționalei Braziliei, la 16 ani și nouă luni.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: (Getty Images: Alessandro Sabattini) via abc.net.au

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite