Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru / UPDATE: Generalul Ciucă a fost desemnat premier interimar

Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru / UPDATE: Generalul Ciucă a fost desemnat premier interimar
Comentează 0

Update 1 Generalul Ciucă a fost desemnat premier interimar

Ministrul Apărării, generalul Ciucă, a fost desemnat premier interimar. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.


Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat în această seară, că și-a dat demisia din funcția de prim-ministru. Orban susține că nu s-a cramponat niciodată de funcții. 

Președintele PNL urmează să conducă negocierile din partea PNL pentru formarea unei majorități care să formeze noul Guvern. În ceea ce privește postul lăsat vacant, acesta urmează să fie ocupat de un alt membru al Guvernului, care va fi desemnat de președintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse, ar fi vorba de vicepremierul Raluca Turcan.


Scrie un comentariu

trimite