Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lia Teodora Ianto, la a patra carte ...

Lia Teodora Ianto, la a patra carte ...
Comentează 0

Lia Teodora Ianto încheie anul calendaristic (nu și cel scriitoricesc) cu așa numite (Pre)Texte, volum apărut la Editura Castrum de Thymes. Prefațator Daniel Marian. Postfațator Daniel Luca.

Fiind o carte de eseuri și învățăminte și un eveniment ca o Serată a pretextului ...cu pretexte, i-am cerut o Declarație de presă despre eveniment în general și despre invitați, în special (la ... cald, imediat după încheierea întâlnirii cu cititorii). Iată ce a declarat Lia Teodora Ianto:

"Am început să scriu prima carte simțindu-mă amenințată de Covid, mi-era frică să spun că am trăit degeaba. A doua carte am scris-o cu toată dragostea, am făcut un transplant de sentimente continuu între autor și muză, ne-am tăiat reciproc ca să avem motiv să ne vindecăm împreună prin poezie. A treia carte este romanul psihologic, de dragoste, plin de exemple povestite, dovezi vii că se poate trece peste toate cu bine. A patra carte, o carte de eseuri motivaționale care încheie anul 2022, la fel cum l-am început, cu toată inima întreagă și plină de recunoștință și iubire pentru toți oamenii. Mulțumesc tuturor celor prezenți, domnului Alexandru Ioan Chiș, doamnei Loredana Zeller, domnului Mircea Dan Irimescu, Radu Dunu, familiei mele și tuturor celor prezenți. Sala a fost plină. Mă simt plină și eu, împlinită și completă. Urmează 2023 care ne propune să înaintăm cu bunătate, bucurie și înțelepciune."

În concluzie, un pretext oarecare, din spusele autorului, poate genera un pretext literar, urmat de succes. Cheia unui asemenea succes e tot la autor, care, în prolificitatea acestui an, va genera un altul, depinde de imaginativul creativ. Până atunci, succese și lecturi bune!

A consemnat Florica R.Cândea,

membru UZPR, Filiala Arad

Galerie foto (42)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite