Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lego – jucării cu stil, în mod educativ

Lego – jucării cu stil, în mod educativ
Comentează 0

Când vine vorba de creșterea și educarea unui copil, ca părinte, vă doriți să îi oferiți toată atenția posibilă, nu-i așa? De la cărți cu povești amuzante, până la jocuri educative și hobby-uri liniștitoare, copiii au nevoie să fie stimulați continuu. De aceea, în rândurile următoare, vrem să vă vorbim despre unul dintre cele mai populare tipuri de jucării care există, și anume lego. Vă vom prezenta o mică istorie, diferențele dintre blocurile de construit de lemn versus cele de plastic, și vă vom explica modurile în care acestea îl vor ajuta pe prichindelul familiei să se dezvolte armonios. Să începem!

  • Mică istorie

Blocurile de construit, sub denumirea lor arhicunoscută, lego, au fost inventate de către tâmplarul danez Ole Kirk Christiansen în anul 1932, în atelierul său. Acestea au fost create cu scopul de a ajuta copilașii să se dezvolte prin construcție recreativă și, la momentul respectiv, erau confecționate din lemn. Copiii puteau să formeze diverse clădiri și alte tipuri de modele arhitecturale în miniatură, fie după o hartă îndrumătoare, fie după propria imaginație. Și astfel, ele au prins popularitate, până după al doilea război mondial, când plasticul a devenit un material mult mai accesibil în favoarea lemnului. Anul 1960 a marcat trecerea de la lego de lemn, la plastic. Piesele inițial mai mari au devenit mai mici și mai ușor de folosit sau asamblat. Iar acum, după cum bine știți, se remarcă printr-o mulțime de modele și idei de construcție. De la blocuri pentru domnișoare, pentru castele și palate fabuloase, până la blocuri pentru băieței, pentru mașini, nave spațiale sau chiar monumente internaționale, acestea ies în evidență prin ingeniozitate. Un astfel de hobby educativ vă va ajuta prichindelul să se dezvolte intelectual.

  • Diferențe între blocurile de construit de lemn versus de plastic

Chiar și la momentul actual, veți găsi pe piață diverse pachete lego cu piese de lemn. Ele sunt de dimnesiuni mari spre medii și ajută la o mai bună mânuire în timpul construcției. Țineți însă cont de faptul că, dacă micuțul le scapă pe picior sau pe mână, ele pot fi dureroase. Acesta e singurul pericol pe care îl prezintă, iar dezvoltarea mentală va avea același scop. Cât despre blocurile de plastic, trebuie să menționăm că ele sunt de dimensiuni mici spre medii, deci este indicat să supravegheați constant copilul în timpul său liber, pentru a nu risca să le înghită din greșeală sau pură curiozitate. Cu cât copilul dumneavoastră e mai mic, cu atât e mai periculos să îi oferiți un astfel de cadou. De aceea, blocurile de construit sunt indicate micuților cu vârste de 5 ani plus. Asemenea puzzle-urilor, și aceste piese de construcție sunt educative. Vă puteți surprinde fetița sau băiețelul cu un set complex, ce îi va pune mintea în mișcare, sau cu un set simplu, pentru relaxare pe deplin. După finalizarea construcției, vă veți putea mândri tuturor membrilor familiei cu invențiile copilului. Puneți la loc de onoare piesele, pe un raft, pentru mulțumirea sufletească a micuțului.

Acum că ați aflat istoria acestor jocuri, diferențele dintre materiale, cât și avantajele pe care le prezintă, vrem să vă mai menționăm și următorul lucru: datorită popularității sale, compania cu același nume, Lego, a venit cu ideea de a creea și piese de mobilier pentru camera copilului. Stilul blocurilor a rămas același, însă dimensiunile au crescut exponențial și materialul a revenit înapoi la lemn. În mediul online veți găsi de la noptiere și rame de pat, până la cutii de depozitare și decorațiuni uimitoare care vor da un plus de originalitate camerei celui mic. Cu un astfel de design modern, prichindelul se va putea lăuda tuturor prietenilor săi și bucura de spații de depozitare inovatoare. Tot ce vă rămâne de făcut în finalizarea camerei este să asortați mobilierul în culori vibrante cu așternuturi de pat și perne la fel de vioaie, covorașe cu modele abstracte și alte jucării atrăgătoare. Ce poate fi mai frumos decât o încăpere care îmbină elementele calde ale nuanțelor de culoare cu imaginația și timpul liber?

Iată că am ajuns la final. Acum că ați citit articolul nostru, suntem siguri că blocurile de construit se situează mai sus, dacă nu pe primul loc în topul dumneavoastră de jucării educative. Nu ezitați să navigați mediul online pentru a profita de oferte și a găsi cele mai interesante seturi de construcție!


Scrie un comentariu

trimite