Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La câte şcoli şi în câte intersecţii sunt prezenţi dimineaţa poliţiştii locali (FOTO)

Începerea şcolii vine cu o intenaificare a activităţii Poliţiei Locale care se implică în dirijarea traficului în zona şcolilor din municipiu.

La câte şcoli şi în câte intersecţii sunt prezenţi dimineaţa poliţiştii locali (FOTO)
Comentează 1

„Începând cu data de 11 septembrie, 22 de polițiști locali sunt prezenți în fiecare dimineață la intersecții, treceri de pietoni și unități școlare, pentru a contribui la buna desfășurare a deplasării arădenilor, la prima oră, către locațiile unde lucrează ori învață. Direcția Generală Poliția Locală (DGPL) Arad are în atenție asigurarea unei prezențe active în zona unităților școlare și pe traseele adiacente, în intervalele orare în care elevii se îndreaptă către instituțiile de învățământ sau locul de domiciliu.

În acest sens, polițiștii locali vor fi prezenți la nouă unități de învățământ, majoritatea situate în zona centrală a orașului, în paralel fiind fluidizat traficul în şapte intersecții importante din municipiu și asigurate treceri de pietoni aglomerate din proximitatea școlilor.

Pentru a permite atât acoperirea acestor posturi, cât și răspunsul operativ la sesizări transmise de cetățeni la începutul zilei, DGPL va utiliza în teren, în fiecare dimineață, pentru misiuni de ordine publică și circulație, polițiști locali cu atribuții de protecția mediului, control comercial, evidența persoanelor și dispecerat. Toți acești angajați au urmat, anterior, cursurile de inițiere furnizate de Ministerul Afacerilor Interne.

În viitor, se are în vedere accesarea acestor programe de pregătire pentru toți noii angajați din Direcția Generală Poliția Locală, indiferent de domeniul de bază în care-și vor desfășura activitatea. Această soluție a fost adoptată și de alte poliții locale din reședințe de județ din România, precum Cluj-Napoca, confruntate cu o creștere a numărului de misiuni zilnice și a vârfurilor de sarcină, pe fondul stagnării sau chiar scăderii numărului de angajați (cea de-a doua situație fiind valabilă în cazul DGPL Arad)”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

        


 

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite