Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Kovesi, favorită la funcția de Procuror-şef european. Comisia LIBE dă azi votul decisiv

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentru șefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi. Comisia LIBE va da astăzi votul decisiv.

Kovesi, favorită la funcția de Procuror-şef european. Comisia LIBE dă azi votul decisiv
Comentează 0

Procurorul german Andres Ritter a obținut un singur vot.  Cei trei candidați pentru șefia Parchetului European au fost audiați marți în comisiile LIBE și Cont. 

Dacă votul din Comisia CONT a fost anunțat marți seara, votul din Comisia LIBE este așteptat miercuri, în jurul orei 12,00.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată în comisia LIBE din Parlamentul European marți seară pentru funcţia de procuror-şef european. 

Laura Codruța Koveși, a precizat, marți seară, în cadrul audierii pentru funcția de procuror-șef european, când a fost pusă să dovedească faptul că știe limba engleză, de către o eurodeputată, că știe și franceză.

”Dacă puteți să îmi răspundeți în engleză, puteți să o faceți, avem interpreți buni.”, a fost capcana eurodeputatei în care Kovesi s-a descurcat cu brio. ”Știu engleză, mă descurc în engleză. Știu și franceză, dar vreau să vorbesc, pentru colegii mei, în limba maternă”, a spus Kovesi, după ce a răspuns, integral, în engleză la întrebarea adresată, răspuns aplaudat furtunos de parlamentari.

Comisia LIBE a votat marți la prânz asupra contestației formulate de coordonatorul grupului S&D: s-a stabilit ca votul comisiei CONT să fie dat după audierea de marți a candidaților, iar comisia LIBE va vota miercuri dimineață.

Laura Codruța Kovesi nu a beneficiat de votul Bulgariei în vederea desemnării în funcția de șefă a Parchetului European.

Bulgaria, vecina României de la sud de Dunăre, a votat împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi în funcția nou înființată de șefă a Parchetului European, scrie cotidianul bulgar Sega, citat de Euractiv.com.

La votul din Coreper, România a votat la rândul ei împotriva lui Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a ajuns pe lista scurtă pentru acest post, alături de alți doi candidați, francezul Jean-François Bohnert și germanul Andres Ritter.

La votul din Coreper, care îi reunește pe ambasadorii permanenți ai statelor membre, Bonhert a obținut 50 de voturi, iar Kovesi și Ritter câte 29.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite