Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis se vaccinează anti-Covid astăzi, în fața tuturor românilor

Președintele României, Klaus Iohannis, se vaccinează anti-Covid astăzi, în fața tuturor românilor.

Klaus Iohannis se vaccinează anti-Covid astăzi, în fața tuturor românilor
Comentează 0

Președintele României, Klaus Iohannis, se vaccinează public anti-Covid astăzi.

În aproximativ două ore, românii vor putea urmări imaginile cu Klaus Iohannis în direct pe RomâniaTv sau româniatv.net. Șeful statului a spus că vrea să se imunizeze public pentru a dovedi că serul e sigur și eficient și că nu există motive de îngrijorare.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, premierul Florin Cîțu, a anunțat că se va vaccina anti-Covid-19 sâmbătă, pe 16 ianuarie.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat anti-Covid, în fața tuturor românilor, odată cu personalul din cadrul DSU.

„Este un gest de normalitate. Eu abia am așteptat să mă vaccinez. (…) Îndemnul meu este ca toți să înțeleagă că aceasta e speranța în acest moment (…) Îndemnul meu către toți e să nu asculte stirile nefondate despre vaccin”, a declarat Raed Arafat.

Înainte cu câteva zile de a se vaccina, Raed Arafat le-a transmis un mesaj reticenților.

„Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”.

„Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante”. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite