Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis a vorbit despre ce se va întâmpla în țară după data de 15 mai

Klaus Iohannis a susținut, marți, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, președintele a atras atenția că, după data de 15 mai, vor rămâne valabile anumite restricții. Totodată, șeful statului a lansat un atac extrem de dur la adresa politicienilor, pe care i-a acuzat că „se cațără pe spaimele oamenilor", scrie realitatea.net.

Klaus Iohannis a vorbit despre ce se va întâmpla în țară după data de 15 mai
Comentează 0

„Faptul ca din 15 mai e posibil sa relaxam anumite masuri nu inseamna ca revenim la viata normala de dinainte de epidemie. Nu e o revenire brusca la normalitate. Nici nu stim cand vom reveni la o viata normala, spun expertii. Vor ramane multe restrictii: intalniri in maximum 3 persoane. Nu vom putea iesi la mall, nu vom putea sa plecam din localitate decat daca avem un motiv foarte serios, dupa 15 mai.

Marile festivaluri nu vor avea, cel mai probabil, loc in acest an. Daca se vor relua competitiile sportive, exista o probabilitate foarte mare sa se reia fara spectatori.  Masurile de reducere a restrictiilor vor fi graduale. Intodeauna cu ochii pe statistica. Daca, dupa o masura, creste numarul de bolnavi, masura se ia inapoi. E nevoie de atentie, echilibru, abordare responsabila. Usor, usor, autoritatile trebuie sa se retraga din aceasta atitudine coercitiva si oamenii sa preia responsabilitatea. Dupa 15 mai, vom avea obligatia sa purtam masti cand suntem in spatii inchise. Guvernantii au actionat corect. Specialistii au venit cu sfaturi si solutii bune”, a spus președintele.

Acesta a mai ținut să precizeze că o decizie finală cu privire la măsurile care vor fi luate după data de 15 mai, dacă va fi decretată o nouă stare de urgență sau dacă se va alege varianta declarării stării de alarmă, vor fi stabilite săptămâna viitoare, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus din țară. Astfel, nu s-a luat încă o hotărâre nici ce se va întâmpla cu restaurantele, cu mall-urile sau cu cabinetele dentiștilor. 

Mai trebuie spus că șeful statului s-a referit și la situația din sistemul de învățământ, susținând că se va lucra la o metodologie și la punerea la punct a unor materiale didactice care să poată fi folosite de profesori în procesul de predare on-line. De asemenea, există posibilitatea ca elevii care provin din medii defavorizate să primească tablete, pentru a nu li se îngrădi accesul la educație.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/presedintele-participa-la-prima-conferinta-de-presa-din-ultimele-doua-luni-de-la-ora-1800_5ea826eea032bd11886ae0c2

https://www.realitatea.net/stiri/actual/klaus-iohannis-anunt-important-despre-redeschiderea-restaurantelor-si-a-mallurilor_5ea84f59b293457ca4437ea2

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite