Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jafuri ca-n FILME, comise de hoții români! Ce metode ingenioase foloseau

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 21 iunie, 45 de percheziții în județele Timiș și Arad, în cadrul unei acțiuni ce a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Jafuri ca-n FILME, comise de hoții români! Ce metode ingenioase foloseau
Comentează 0

Ani întregi au fost căutați, în timp ce adunau averi colosale și locuiau în vile luxoase, lângă Timișoara. Până în acest moment, din estimările anchetatorilor, prejudiciul depășește 500.000 de euro, scrie EVZ.

Au dat lovituri la case de milionari, au furat bijuterii de sute de mii de euro, au spart firme din care au furat seifuri cu totul. Seria jafurilor a început în 2013.

Procurorul de caz arată că hoții dădeau spargerile numai după ce filau locațiile, strângeau informații despre victime, atrăgeau de partea lor prieteni ai acestora, menajere etc.

Printre victimele grupării se numără Jabri Tabrizi, patronul unei rețele de case de schimb valutar, mai mulți patroni arabi, afaceristul Andrei Petrișor, alți milionari din zonă.

Anchetatorii nu exclud că această grupare l-ar fi jefuit pe Petru Lupașc, fostul șef al Fiscului din Oțelu Roșu, de 400.000 de euro și bijuterii, bunuri luate cu seif cu tot, deși acesta cântărea o tonă.

Într-o bijuterie din Timișoara au intrat prin peretele unui magazin secondhand vecin. Luna trecută, când au prădat un magazin din centrul Timișoarei care vindea doar bijuterii de platină cu diamante, au intrat pe ușa principală. Din showroom-ul Altex, hoții au plecat cu smart tv-uri și telefoane, plus 50.000 de lei din seif, iar de la sediul Fan Courier au luat seiful de 500 de kilograme cu 600.000 de lei. În toate cazurile, gruparea acționa în cel mult 4 minute.


Scrie un comentariu

trimite