Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca: „Gazul înseamnă viitor pentru Socodor, Grăniceri şi Pilu” (FOTO)

Peste 2.500 de gospodării din Socodor, Grăniceri și Pilu se vor racorda la rețeaua de gaz! Astăzi s-a încheiat extinderea rețelei de gaz, începe licitația pentru lucrările de racordare!

Iustin Cionca: „Gazul înseamnă viitor pentru Socodor, Grăniceri şi Pilu” (FOTO)
Comentează 0

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, prezent la evenimentul de astăzi, a declarat că nu este întâmplător că primul proiect pe fonduri europene, din România, pentru extinderea rețelei de gaz, a fost semnat de trei primării din județul Arad, Socodor, Pilu și Grăniceri. În alte locuri administrațiile așteaptă bani de la București și dacă Guvernul le dă, au și ele realizări. În judeţul Arad ne-am obișnuit să nu depindem de nimeni, să aplicăm preceptul liberal „Prin noi înșine” și să aducem bani, nu să îi așteptăm, a precizat Iustin Cionca.

„Primăria Socodor este, la categoria sa, printre cele mai performante din România la atragerea de fonduri. Aproape 9000 de euro pe cap de locuitor a atras dl primar Jura și echipa sa, din proiecte europene, pentru dezvoltarea localității.

La extinderea rețelei de gaz se adaugă modernizarea rețelei de apă și canalizare, modernizarea trotuarelor, a drumurilor comunale și drumurilor agricole, căminul cultural, grădința, modernizarea iluminatului public.

Domnul primar Jura este modest și nu spune suficient despre cât de multe a realizat aici, așa cum nici domnii primari de la Pilu și Grăniceri nu vorbesc suficient despre realizările lor, în localitățile de margine ale județului. Dar cred că ar fi important să transmită mesajul că există potential de dezvoltare pentru orice primărie, dacă vrea să muncească”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Investiția în rețeaua de gaz, de care vor beneficia peste 2500 de familii și zeci de agenți economici, are relevanță și într-un alt context. În această zonă încep lucrările, în primăvară, și la cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, care va schimba calitatea vieții în regiunea Pilu-Grăniceri-Socodor-Vărșand-Sânmartin. Aici se va dezvolta un pol energetic european, cu toate beneficiile care derivă din asta. Extinderea rețelei de gaz poate încuraja și alte companii să investească în zonă, poate genera creștere economică, iar din asta derivă oprirea depopulării, asigurarea de servicii de calitate mai bună pentru populație, investiții în tot ce este important ca viața să fie comparabilă, aici, cu ceea unii sunt astăzi tentați să caute în străinătate.

„Nu în ultimul rând, vă reamintesc că și Consiliul Județean muncește pe proiecte importante aici. După ce am încheiat modernizarea drumurilor transfrontaliere, în valoare de 13,8 milioane de euro, suntem în curs de executare a proiectării pentru drumul expres Arad-Oradea, care va lega Socodorul de cei doi mari poli regionali de dezvoltare, Arad și Oradea, dar și de încă un punct de trecere a frontierei cu Ungaria”, a încheiat Iustin Cionca.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite