Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iuliu Maniu sau Ştefan Cicio Pop: CJA organizează o consultare publică cu privire la numele pe care îl va purta sala festivă a Palatului Comitatului

Reabilitată de Consiliul Judeţean Arad, sala festivă a Palatului Comitatului, de pe Bulevardul Revoluţiei nr. 81, denumită informal „Sala Iuliu Maniu” va fi deschisă pe 12 noiembrie, cu ocazia aniversării tratativelor de la Arad din noiembrie 1918.

Iuliu Maniu sau Ştefan Cicio Pop: CJA organizează o consultare publică cu privire la numele pe care îl va purta sala festivă a Palatului Comitatului
Comentează 0

Înainte ca acest lucru să se întâmple, conducerea Consiliului Judeţean a demarat o consultare publică cu privire la numele pe care îl va purta sala în viitor.  „Având în vedere că în pregătirea Marii Uniri şi în negocierile care s-au purtat în sala respectivă un arădean, Ştefan Cicio Pop a avut un rol esenţial, cântărim posibilitatea de a denumi această sală «Sala Ştefan Cicio Pop». Am răspunde astfel solicitării unui grup de istorici care îşi propun să pună în valoare contribuţia arădeană la Marea Unire”, susţine Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţea Arad.

Având în vedere că ambele personalităţi, Iuliu Maniu şi Ştefan Cicio Pop sunt importante în istoria României, reprezentanţii CJA au iniţiat o consultare publică cu privire la intenţia de redenumire a sălii, la care sunt invitate să participe universităţile arădene, Arhiepiscopia Aradului, partidele politice parlamentare, asociaţii reprezentante ale societăţii civile, instituţii de cultură, instituţii mass-media, consilieri judeţeni. Cei interesaţi să participe la consultare sunt aşteptaţi să-şi trimită punctul pe vedere pe adresa de e-mail presa@cjarad.ro, până marţi, 9 noiembrie la ora 12.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite