Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Îți dorești un ten sănătos? Iată câteva reguli pe care este recomandat să le respecți!

Îți dorești un ten sănătos? Iată câteva reguli  pe care este recomandat să le respecți!
Comentează 0

Ingrijirea corecta a tenului este de foarte multe ori un proces peste care multe femei trec pur si simplu cu vederea, aspect ce in timp poate avea repercusiuni destul de neplacute asupra sanatatii acestuia. Sezonul rece sau mai corect spus, capriciile acestuia, pot avea un impact mai mult decat negativ asupra acestuia, daca nu este ingrijit si protejat in mod corespunzator. Vestea buna insa este faptul ca astazi avem la indemana un intreg arsenal de produse la care putem apela atunci cand ne dorim sa avem un ten impecabil din toate punctele de vedere. In spatele unui ten sanatos va sta intotdeauna o rutina de ingrijire zilnica foarte bine pusa la punct.

Privind lucrurile doar la nivel teoretic, intreg ritualul de ingrijire poate parea unul migalos, ce poate presupune uneori investitii ceva mai ridicate. In realitate insa, lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca un ten sanatos presupune utilizarea unor produse cosmetice de calitate, dar si crearea unei rutine zilnice de ingrijire. Iata asadar cateva reguli de baza ale ingrijirii tenului care iti pot fi de folos!

Utilizeaza intotdeauna produse cosmetice de calitate, concepute pentru tipul tau de ten

Pentru ca rezultatele sa fie intr-adevar unele vizibile, este recomandat ca intr-o prima etapa sa fii foarte atenta la doua aspecte esentiale si anume: calitatea produselor cosmetice pe care le folosesti, dar si tipulde ten de care dispui. In ceea ce priveste calitatea produselor cosmetice folosite, lucrurile ar trebui sa fie destul de lesne de inteles. Daca vorbim insa despre tipurile de ten, trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare dintre acestea au particularitati proprii si necesita tratamente diferite. Spre exemplu, in cazul tenului uscat, nu este recomandat sa utilizam creme pe baza de alcool sau care usuca pielea in general. In cazul celui gras, este de dorit sa se evite produsele puternic hidratante.

Demachierea tenului

Un alt aspect important, are legatura de aceasta data cu demachierea tenului. Chiar daca uneori ai tendinta de a merge la somn, fara a face acest lucru, trebuie sa stii ca aceasta decizie ce poate dauna sanatatii tenului. In prezent exista atat de multe solutii eficiente de demachiere pentru ten, incat orice femeie ar trebui sa dispuna in arsenalul propriu, de cel putin o astfel de solutie. Demachierea este cea care te ajuta sa indepartezi machiajul si sa lasi tenul curat, fara impuritati ce ii pot dauna.

Protejarea tenului de factorii externi

Sezonul rece este in general destul de problematic atunci cand vorbim despre sanatatea tenului. De ce? Pentru ca temperaturile scazute si prezenta vantului alcatuiesc un duo nefericit pentru pielea fetei. Probabil ca ti se intampla destul de des sa constati iarna ca tenul tau capata un aspect neplacut si devine aspru la atingere. Acest lucru este cauzat de factorii externi, de care ne putem proteja cu ajutorul cremelor hidratante, dar si prin utilizarea unor esarfe si fulare cu care sa il protejam de contacul direct cu frigul. Daca aducem in discutie sezonul cald, dusmanul de temut al pielii este soarele, in special cel din zilele toride de vara. In acest caz, protectia pielii se face, fie prin expunerea responsabila la soare, fie prin utilizarea unor creme cu factor de protectie solara cat mai ridicat. In general, o combinatie intre cele doua, ofera rezultate incredibile.


Scrie un comentariu

trimite