Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, mesaj dur pentru Tudorel Toader: "Procurorul general își face treaba foarte bine"

Președintele Klaus Iohannis a comentat motivarea venită azi de la CSM pe avizul negativ legat de revocarea procurorului general Augustin Lazăr, procedură declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Iohannis, mesaj dur pentru Tudorel Toader:
Comentează 0

Klaus Iohannis a repetat ideea că propunerea de revocare venită de la Tudorel Toader i se pare o "eroare":

"O sa studiez motivarea (făcută de CSM - n.red), ce am înțeles până acum din ce s-a vehiculat în spațiul public sună foarte corect. Iar despre activitatea procurorului general, pot spune că își face treaba foarte bine. Această propunere de revocare mi se pare o eroare. Puteți trage concluzia cu privire la ce va urma", a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a primit o nouă lovitură de la CSM. Consiliul Superior al Magistraturii consideră că raportul de evaluare făcut de Toader pentru Lazăr nu respectă condițiile legale.

În motivarea CSM-ului de 50 de pagini se precizează că raportul a fost întocmit pe baza unor articole din presă, nu pe activitatea propriu-zisă a procurorului general.

Klaus Iohannis a fost obligat să semneze decretul de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după o decizie a CCR. În cazul unei respingeri a cererii de la Cotroceni, conflictul va fi soluționat probabil tot la Curtea Constituțională.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite