Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Masa pe roți: în sprijinul celor aflați în nevoi

În acest răstimp al Postului Paștilor în care ne aflăm, în contextul stării de urgență în care se află România și omenirea din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, (Covid-19), primind binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului și îndemnul Preafințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, având coordonarea Preacucernicului Părinte Gheorghe Gligor, Consilier Social al Arhiepiscopiei Aradului, prin contribuția și implicarea Preacucernicului Părinte Cătălin Rus-Mercea, preot paroh al parohiei Sebiș II din Protopopiatul Sebiș, secondat de credincioșii parohiei care au răspuns afirmativ la îndemnul:  responsabilitate, echilibru și solidaritate, am demarat la nivel local un proiect social Masa pe roți.

Masa pe roți: în sprijinul celor aflați în nevoi
Comentează 0

Astfel, se oferă o masă caldă zilnic, ajungând în doar câteva luni de la implementare, la un număr de peste 500 de porții de hrană lunar, persoanelor în majoritate vulnerabile:

  • vârstnicilor care nu au niciun venit sau care au o pensie modică, pensie socială;
  • familiilor cu mai mulți copii;
  • persoanelor fără loc de muncă;
  • persoanelor aflate în izolare în această perioadă de criză medicală.

Această hrană este oferită semenilor noștri din categoriile sociale amintite, din orașul Sebiș și localitățile învecinate.     

Această inițiativă a comunității parohiale vine ca un răspuns la îndemnul dat prin cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care zice: Rugăciunea și postul sunt lipsite de putere dacă nu sunt însoțite de milă. Fără milostenie, ele nu se ridică la cer.

Pr. Paroh Cătălin Rus-Mercea

Parohia Sebiș II

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite