Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Împrumut pentru Aeroportul Arad

Consiliul Județean Arad a aprobat acordarea unui împrumut către S.C. Aeroportul Arad S.A. Banii sunt necesari pentru închiderea proiectului „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. Proiectul a fost semnat în anul 2022, urmând ca până la sfârșitul anului 2023 să fie finalizat. Valoarea totală a proiectului este de 20.746.565 lei.

Împrumut pentru Aeroportul Arad
Comentează 0

„Prin acest proiect, Aeroportul Arad a atras peste patru milioane de euro, iar la finalizarea lui putem spune că toate standardele privind elementele de securitate și siguranță vor fi îndeplinite. Este vorba despre dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor, cerințe impuse Autoritatea Aeronautică pentru ca aeroportul să fie operațional”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Împrumutul este necesar pentru asigurarea finalizării implementării proiectului. Din acești bani se vor plăti 2 echipamente nelivrate până la acest moment, care fac parte din categoria echipamentelor PSI și medicale, pentru intervenții în situații de urgență, respectiv o autospecială ARFF 6X6 PSI echipată cu kit descarcerare și o autospecială RIV 6X6 PSI. Împrumutul este garantat cu bunuri imobile aflate în patrimoniul Aeroportului și va fi restituit în momentul în care Aeroportul va recupera banii de la finanțator prin intermediul unei cereri de rambursare care poate fi depusă până la 28.02.2024.

„Ne dorim un Aeroport operațional și facem tot ce se poate face pentru acest obiectiv, extrem important pentru economia județului”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte CJA.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite