Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

IMM-urile fac praf măsurile fiscale: Va fi haos! Trebuie modificate 6 milioane de contracte

Măsurile pripite luate de Guvern vor crea haos în economie, avertizează patronii de firme mici și mijlocii. Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat şi introducerea contribuţiei asiguratorii cu doar două luni înainte de sfârşitul anului vor crea blocaje pentru companii. 6 milioane de contracte vor trebui modificate obligatoriu, de anul viitor, dacă măsurile Guvernului vor rămâne aşa cum au fost anunţate. Mai mult, vor creşte cheltuielile societăților, dar şi birocraţia.

IMM-urile fac praf măsurile fiscale: Va fi haos! Trebuie modificate 6 milioane de contracte
Comentează 0

"Șase milioane de contracte de muncă care ar trebui schimbate într-un termen foarte scurt. Stiți ce înseamnă asta? Imposibil pentru gradul de informatizare și gradul ministerului de absorbție și de procesare a acestor date. N-au cum, practic. Stiți ce va aduce după sine? După primele trei luni o să vină ITM-ul să spună: ești penal, amenda e atât ca să nu te bag în pușcărie", a declarat Liviu Rogojinaru, secretarul general al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

"E o comunicare și o aplicare catastrofală și originală. E o aplicare românească, e o aplicare care se dorește a fi pusă în practică în două luni de zile, în condițiile în care se încheie un exercițiu fiscal peste două luni de zile și începe un altul și vrem să începem cu o modificare a întregului Cod fiscal pe subiecte extrem de sensibile", a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite