Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ilie Năstase, lovitură din partea Federației Internaționale de Tenis! I-au ridicat acreditarea

Scandal pe terenul de tenis! Ilie Năstase a rămas fără acreditare la Fed Cup şi a fost dat afară de la meciul Soranei Cîrstea cu Johanna Konta, după ce ar fi jignit-o pe jucătoarea britanică. Şi nu este la prima abatere! Năstase e anchetat de Federaţia Internaţională de Tenis în urma unor comentarii rasiste la adresa sarcinii Serenei Williams.

Ilie Năstase, lovitură din partea Federației Internaționale de Tenis! I-au ridicat acreditarea
Comentează 0

Căpitanul-nejucător al României, Ilie Năstase, ar fi insultat-o pe adversara Soranei Cîrstea într-un meci al Fed Cup. Se pare că fostul mare tenismen a şi protestat la adresa arbitrului de scaun, a primit un avertisment pentru nerespectarea conduitei şi a fost scos în afara arenei de forţele de ordine. 

,,Normal că vorbesc, nu suntem la operă”, a comentat Ilie Năstase.

În timp ce era evacuat din arenă, Ilie Năstase a trecut prin faţa jurnaliştilor britanici şi a insultat-o pe Eleanor Crooks, corespondentul Press Association Sport Tennis la FED Cup.

A avut loc un schimb de replici între Năstase și Crooks:

„Ia mâna de pe mine! De ce mă filmezi?”, a izbucnit Ilie Năstase.

„ Pentru că asta este treaba mea”, a răspuns Crooks.

„Tu n-ai nicio treabă, meseria ta e stupidă”, i-a replicat Năstase.

În cele din urmă, partida dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta a fost reluată, iar britanica şi-a adjudecat victoria.

Ilie Năstase e deja a la doua abatere de acest fel în decursul a doar 24 de ore. Fostul mare tenismen e anchetat de Federaţia Internaţională de Tenis după ce, la o conferinţă de presă, a răspuns în locul Simonei Halep la o întrebare legată de sarcina Serenei Williams. 

Comentariul lui Ilie Năstase a ajuns şi în presa de la Londra, care l-a catalogat drept rasist. 

Ilie Năstase e mai mult decât celebru pentru gesturile sale controversate. Unul dintre cele mai cunoscute momente care l-au avut protagonist este un meci din anii 70, unde, după un parcurs excepţional la Roland Garros, tenismenul şi-a adjudecat victoria ţinând o umbrelă în mână.

Vezi aici video-ul


Scrie un comentariu

trimite