Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Haos pe căile ferate, sute de călători stau în trenurile blocate pe traseu

Vremea rea a dat peste cap circulaţia trenurilor în Banat, iar în regionala Craiova sunt probleme serioase, potrivit comunicatului CFR. La ora 7:30, Trenul IR 1696, care se deplasa pe relaţia Timişoara – Bucureşti (aproximativ 200 de călători) staţiona în linie curentă, iar o magistrală din Caraş Severin e închisă între două staţii. Şi în Gara de Nord sunt înregistrări semnificative ale trenurilor care sosesc din ţară. Două trenuri de la Arad și Timişoara au ajuns cu întârzieri de 330, respectiv 200 de minute.

Haos pe căile ferate, sute de călători stau în trenurile blocate pe traseu
Comentează 0

La ora 7:30, echipele de intervenție acționau în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbătești, Valea Cernei - Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată, potrivit comunicatului CFR.

Trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

Trenuri afectate: IR 1822/1821 Arad – București Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – București Nord și IR 1696/1695 Timișoara Nord – București Nord (retur).

Călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

INTREUPERI ÎN BANAT/ora 8:00

Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt, arată raportarea centrului Infortrafic de duminică, de la ora 7:30.

De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad.

Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam.

Totodată că, din cauza vremii nefavorabile, noaptea trecută (în jurul orei 23.30) a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova – Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

ÎNTRERUPERI ÎN OLTENIA/ora 8:00

Secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi este întreruptă. Din acest motiv, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Se menţin cele 5 drumuri naţionale cu circulaţia oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN2 şi DN17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare aterasamentului

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite