Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grădiniţele private şi after-school-urile se redeschid din 15 iunie

Grădiniţele particulare şi after-school-urile pot fi redeschise din 15 iunie, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, după o întâlnirea la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului. 

Grădiniţele private şi after-school-urile se redeschid din 15 iunie
Comentează 0

"Având în vedere ca in ultima vreme numarul de imbolnaviri nu a scăzut şi nu a crescut semnificativ, consideram ca este posibil sa continuam cu cateva masuri de relaxare dupa 15 iunie. (...) Pentru a veni în sprijinul paritilor va fi posibila dupa 15 iunie redeschiderea gradinitelor si afterschool-urilor private", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări:

- Reducerea numărului de copii în grupă. Trebuie asigurată o suprafaţă de 4,5mp/copil

- Distanţarea fizică se va realiza în dormitoare şi în sălile de masă prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 1,5m distanţă între ele.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical au unităţii. 

Jucăriile trebuie spălate regulat, cel puțin o dată pe zi. Cele care nu pot fi spălate trebuie eliminate din sala de grupă, la fel și toate accesoriile neesentiale pentru procesul instructiv educativ.

- Întreg spațiul trebuie curățat, inclusiv jucării, tobogane, țarcuri, mânere, balustrade, butoane, accesorii la instalații sanitare, toalete, clanțe, mese, scaune. Suprafețele atinse des de copii trebuie curățate cu apa și detergent.

- Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. Mai multe grupe pot fi în același timp afară, cu condiția de evitare a contactului strâns între copii și evitarea jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 1,5 metri.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite