Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga a participat la Athens Energy Summit, un eveniment care reuneşte anual experţi, lideri din industria energetică şi reprezentanţi guvernamentali

Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi vicepreşedinte al Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, a participat zilele trecute la  Athens Energy Summit, un eveniment anual care, de doisprezece ani, reuneşte experţi, lideri din industria energetică, reprezentanţi guvernamentali şi alte părţi interesate în a găsi soluţii sustenabile în domeniul energiei.

Glad Varga a participat la Athens Energy Summit, un eveniment care reuneşte anual experţi, lideri din industria energetică şi reprezentanţi guvernamentali
Comentează 0

„Discuţiile panelului «Surse regenerabile de energie: cadrul instituţional în regiune», la care am participat, s-au referit la o serie de probleme din domeniul energiei regenerabile, care au luat amploare în actualul context mondial, reconfirmând importanţa stabilirii unor politici şi reglementări adecvate pentru a atrage interesul şi capitalul necesar dezvoltării unor astfel de proiecte. Aceasta include stabilirea unor mecanisme de sprijin financiar, stimulente fiscale și proceduri administrative clare și eficiente. Am expus, ca exemplu, modificarea de lege pe care am iniţiat-o în România, devenind Legea nr. 166/2023, prin care se simplifică birocraţia în cazul lucrărilor de construire a capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile, prin eliminarea PUZ”, susţine Glad Varga.

Un alt aspect discutat a fost nevoia de a dezvolta capacități și competențe în domeniul energiei regenerabile, atât în rândul autorităților guvernamentale, cât și în rândul actorilor cheie din industrie. Potrivit parlamentarului arădean, pregătirea profesională și formarea continuă pentru a răspunde oportunităților din sectorul energiei regenerabile reprezintă o provocare şi pentru ţara noastră, care are nevoie de astfel de specialişti.

„La finalul întâlnirii, am agreat laolaltă cu ceilalți participanți că e nevoie ca țările din regiune să colaboreze în ceea ce priveşte bunele practici din domeniu pentru a accelera tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon. Coordonarea între țările noastre poate facilita schimbul de energie regenerabilă, dezvoltarea infrastructurii și creșterea interconectivității, cu efecte benefice majore pentru toţi”, a încheiat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite