Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga a adresat o interpelare ministrului Educaţiei cu privire la lipsa unor concursuri din Calendarul competiţiilor şcolare naţionale

Deputatul liberal arădean Glad Varga a adresat o interpelare ministrului Educaţiei cu privire la absenţa din Calendarul competiţiilor şcolare naţionale 2021-2022 a unora dintre concursurile consacrate destinate elevilor. Asta, în condiţiile în care este vorba despre concursuri care stimulează pregătirea ştiinţifică a elevilor şi au un rol important în stimularea interesului pentru diverse domenii.

Glad Varga a adresat o interpelare ministrului Educaţiei cu privire la lipsa unor concursuri din Calendarul competiţiilor şcolare naţionale
Comentează 0

„Deşi grija pentru calitatea educaţiei a căpătat noi valenţe în ultimii doi ani, iar programele de educaţie au fost ajustate în consecinţă, există  o serie de instrumente care stimulează pregătirea ştiinţifică a elevilor şi mă refer aici la olimpiadele şi concursurile din zona ştiinţelor experimentale – chimie, fizică şi biologie şi a celor tehnologice. Aportul acestora la creşterea interesului adolescenţilor pentru domenii ce permit, de exemplu, crearea de noi tehnologii, nu poate fi şi nu trebuie ignorat.

În acest context, am adresat domnului Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, o interpelare cu privire la absenţa din Calendarul competiţiilor şcolare naţionale 2021-2022 a unora dintre concursurile consacrate, unele cu peste 20 de ediţii, şi anume: la chimie - «Raluca Rîpan» pentru elevii de clasa a VII-a, «Petru Poni» pentru elevii de la licee tehnologice,  la biologie - «George Emil Palade», la fizică şi chimie – «Impuls Perpetuum» pentru elevii din mediul rural. Am solicitat remedierea acestei situaţii şi sper într-o soluţionare rapidă, astfel încât elevii care sunt interesaţi şi s-au pregătit pentru aceste concursuri să nu fie penalizaţi prin imposibilitatea de a participa la competiţiile şcolare menţionate”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.


Scrie un comentariu

trimite