Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Rezoluție în unanimitate adoptată pentru aderarea României la Schengen”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) transmite, de la Bruxelles, că „în cadrul Comisiei pentru Petiții – PETI, a fost adoptată în unanimitate, fără niciun vot împotrivă, Rezoluția Parlamentului European privind aderarea la Spațiul Schengen”.

Gheorghe Falcă: „Rezoluție în unanimitate adoptată pentru aderarea României la Schengen”
Comentează 0

„Prin această Rezoluție, Parlamentul solicită Consiliului să respecte articolul 4 alineatul (2) din Tratatul de aderare a României și Bulgariei la UE și să exprime, fără întârziere și cel târziu până la sfârșitul anului 2023, un vot pozitiv privind aderarea și aplicarea deplină a acquis-ului Schengen.

În plus, Comisia este invitată să estimeze pierderile financiare și daunele de mediu suferite de România și Bulgaria, precum și de Uniunea în ansamblu, din 2011 din cauza lipsei de membru Schengen a României și Bulgariei. Considerăm că, Comisia ar trebui să analizeze posibilele mecanisme de compensare a pierderilor financiare suferite de Bulgaria și România din cauza refuzului negativ și nejustificat de aderare la Spațiul Schengen, ținând seama de pierderile financiare începând din iunie 2011.

În mod cert Comisia Europeană trebuie să analizeze toate procedurile posibile pentru apărarea drepturilor la libera circulație a cetățenilor români și bulgari. În ceea ce privește președinția spaniolă a Consiliului, aceasta ar trebui să acorde o prioritate ridicată acestui subiect și să programeze votul în acest sens în 2023.

Nu în ultimul rând, Consiliul ar trebui să ia măsura pentru ca situația în care dreptul de veto este folosit abuziv să poată fi evitată, iar președinția spaniolă a Consiliului trebuie să acorde o prioritate ridicată acestui subiect și să programeze votul în acest sens în 2023”, a subliniat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite