Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă, raportor PPE pentru întocmirea raportului de aviz al comisiei TRAN privind stabilirea Fondului Social pentru  Climă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, a fost desemnat raportor PPE pentru întocmirea raportului de aviz al comisiei TRAN (Comisia pentru transporturi şi turism) privind stabilirea Fondului Social pentru  Climă.

Gheorghe Falcă, raportor PPE pentru întocmirea raportului de aviz al comisiei TRAN privind stabilirea Fondului Social pentru  Climă
Comentează 0

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi la sediul PNL Arad, europarlamentarul Falcă a vorbit despre noile oportunităţi de finanţare oferite de acest fond, despre care spune că  va acorda un sprijin temporar direct pentru gospodăriile vulnerabile și va sprijini măsurile și investițiilor care reduc emisiile în sectorul transportului rutier și al construcțiilor și, ca rezultat, reduc costurile pentru gospodăriile vulnerabile, microîntreprinderile și utilizatorii de transport.

„Prin amendamentele mele propun: definirea termenului: SĂRĂCIE DE TRANSPORT complementar la conceptul privind sărăcia energetică. Nu există nicio definiție în legislația europeană, așadar împreună cu echipa mea am avut mai multe discuții cu cercetători, profesori universitari și companii mici sau foarte mari, pentru a încerca să propunem recomandări pentru definirea acestui concept.

În ceea ce privește co-finanțaarea am propus să luăm în considerare introducerea unui sistem de praguri de PIB pe cap de locuitor/stat membru, ca și în cazul Fondului pentru Tranziție Justă. În acest caz, Comisia a propus inițial un sistem de co-finanțare de 50% din partea Comisiei și 50% din partea statelor membre, fără o categorizare a celor care sunt mai dezvoltate sau mai puțin dezvoltate. Am propus, de asemenea, creșterea perioadei de implemnatre până în 2034, pentru a acoperi întregul cadru financiar multianual CFM 2028-2034”, susţine europarlamentarul arădean. În continuare, acesta susţine că României i s-ar cuveni 6 682 901 998 - fonduri care reprezintă noi oportunități de dezvoltare a comunităților, fondurile contribuind la combaterea schimbărilor climatice. „Amendamentele mele au fost apreciate în mod deosebit și de colegii mei, trebuie să vă mărturisesc că inclusiv ieri am primit un email de raportorul principal din comisia pentru muncă, care mi-a transmis că aceste amendamente au valoare adăugată și vor fi extrem de utile în conturarea poziției Grupului PPE. Acum urmează negocierile cu restul grupurilor politice”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Europarlamentarul arădean a ţinut să precizeze că se doreşte sancţionarea şoferilor care transportă ilegal migranţi, mergându-se pe ideea responsabilităţii individuale a conducătorului auto, nu a firmei, chiar dacă nu este exclusă posibilitatea ca mijlocul de transport folosit să fie confiscat, cu obligarea şoferului să plătească contravaloarea camionului cu pricina.

 

 

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite