Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorge Falcă despre proiectul de mobilitate urbană, Cetatea Aradului şi un aqualand la ştrandul Neptun

Gheorge Falcă despre proiectul de mobilitate urbană, Cetatea Aradului şi un aqualand la ştrandul Neptun
Comentează 1

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul Partidului Naţional Liberal din Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă a discutat despre proiectele importante din municipiu. Proiecte care însumat, au valoarea de aproximativ 50 de milioane de euro. Este vorba de proiectul de mobilitate urbană, de Cetatea Aradului şi despre un aqualand la ştrandul Neptun.


Proiectul de mobilitate urbană

Un proiect important care va da un plus de frumuseţe oraşului nostru, este cel de mobilitate urbană. Proiectul în valoare de 25 de milioane de euro, presupune: suprafeţe verzi de 600.000mp, 10 km de piste de biciclete, zonă pietonală de 10.000mp şi un curs de apă regenerat de 6.500ml. Practic, se va crea un inel care va cuprinde canalul Mureşel, zona Mărului, zona centrală, Cetatea Aradului şi cartierul Micălaca. „Este un proiect care va ajunge până la valoarea de 25 de milioane de euro. Vorbim de ceea ce ar însemna 60 de hectare de spațiu verde, de încă 10 km de pistă de biciclete, de o zonă pietonală şi vom discuta despre un proiect pe malul. Dacă va aduceti aminte, cu mulți ani în urmă, am câștigat un proiect european pentru extinderea falezei Mureşului și era o discuție despre o fântână arteziană pe Mureș. Atunci, prefectul PSD a atacat proiectul, am ajuns în judecată, primăria câștigat în instanță, dar s-a pierdut finanțarea. Asta este diferența când ai parteneriat între instituții și nu când nuai parteneriat între instituții.  Vorbim de modernizarea traseului canalului Mureșel. ANIF trebuie să realizeze regularizarea canalului, iar noi vom realiza un parc foarte lung,  unde am spus că vom avea suprafețe verzi, o pistă de biciclete și evident o zonă pietonală”, a spus Gheorghe Falcă.


Cetatea Aradului

De asemenea, Gheorghe Falcă a vorbit despre proiectul Cetăţii Aradului, un proiect cu o valoare totală de 15 milioane de euro. Potrivit acestuia, în cetate va exista un centru expo, zonă de afaceri, terase şi hoteluri. „Aici vedeți ce înseamnă acest proiect, valoarea este de 15 milioane de euro. Vom ataca intrarea în cetate cu tot ce înseamnă poarta de intrare, până în zona în care ni se permite finanţarea  primelor catacombe. Evident , urmează să căutăm parteneriat public privat pentru a reprezenta întreaga suprafață din cetate, pentru că vreau să vă aducă aminte de studiul de prefezabilitate, realizat de o companie din Italia, care ne recomandă să avem centru expo, să avem afaceri, să avem birouri, să avem servicii, terase, hoteluri și evident o zonă de administrație. În momentul în care în zona centrală se investesc 7,5 milioane de euro pentru regenerare, iar în tot ce înseamnă patrimoniu, se investesc 15 milioane de euro, vorbim astăzi de  22 de milioane de euro în interiorul cetății. Încercăm ca prin Ministerul Culturii să realizăm biserica franciscană și printru un proiect care este astăzi în analiză, să găsim soluții pentru reabilitarea celor două corpuri de clădire administrativă”, a declarat Ghoerghe Falcă.


Aqualand la Ştrandul Neptun

Europarlamentarul a mai discutat despre un proiect care va atrage mulţi turişti în Arad, realizarea unui aqualand la ştrandul Neptun. Este vorba de un proiect în valoare de zece milioane de euro, din care trei milioane de euro reprezintă finanţare europeană. „Am mai avut o dezbatere pe această temă, dacă vă aduceți aminte, dar în loc să discutăm exact dezvoltarea acestei zone, cei de la PSD au venit atunci cu căsuțele, spunând că vom demola căsuţele și proiectul nu am mai intrat pe ordinea de zi. Vom realiza într-o zonă a ştrandului acest aqualand. Noi avem un proiect de revitalizare a acestei zone de ștrand și evident mai rămâne zona comercială care este o zonă privată”, a transmis Gheorghe Falcă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite