Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Garda de Mediu, Poliția și Garda Forestieră în control la Ocolul Silvic Codrii Zărandului; va fi dată o amendă de 80.000 de lei

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Arad, ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Birou Combatere Delicte Silvice și comisari ai Gărzii Forestiere au descins ieri la Ocolul Silvic Codrii Zărandului, care trebuie să spunem că este un ocol privat.

Garda de Mediu, Poliția și Garda Forestieră în control la Ocolul Silvic Codrii Zărandului; va fi dată o amendă de 80.000 de lei
Comentează 1

S-a verificat legalitatea activităţii de exploatare şi depozitare a masei lemnoase de către societăţile care acţionează într-o serie de partizi aparținând unor persoane fizice.

„S-a constatat că o societate comercială din judeţul Maramureş  având permis de exploatare pentru doborâturi/accidentale a depozitat pe  curs de apă cât şi pe mal, atât pe Valea Ranușei, pe o lungime de aproximativ un kilometru, cât şi pe Valea Zarea Neagră, pe o lungime de aproximativ 400 metri,  o cantitate totală de  aproximativ 600 mc masă lemnoasă preponderent din speciile gorun şi fag. Având în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996- Legea apelor-actualizata în 2019, care interzice  «depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă... a materialelor de orice fel»,  societăţii urmează a i se  aplica  amenda maximă de 80.000 lei,  prevăzută în actul legal mai sus amintit”, susține Viorica Graur, comisar-șef al Gărzii de Mediu Arad.

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite