Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Frontul rusesc de la Harkov s-a prăbușit, Ucraina a înregistrat un succes neașteptat

După 200 de zile de război, Ucraina a făcut progrese militare remarcabile în regiunea Harkov, fapt recunoscut chiar și de analiștii militari ruși. Oficial, Kremlinul a prezentat retragerea precipitată drept o regrupare pe alt aliniament, dar faptul că se caută cu disperare trimiterea de noi trupe sugerează că situația este, totuși, critică. 

Frontul rusesc de la Harkov s-a prăbușit, Ucraina a înregistrat un succes neașteptat
Comentează 0

CITEȘTE CONTINUAREA 

UPDATE 9:00 Operaţiunile la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul forţelor ruse, au fost oprite complet, a anunţat duminică Energoatom, operatorul ucrainean al centralei. Kievul invocase posibilitatea de a se ajunge în această situație încă de la mijlocul săptămânii și le-a recomandat locuitorilor din zonele adiacente să se evacueze.

UPDATE 8:40 Mai multe explozii au fost semnalate în oraşele ucrainene Mikolaiv, Dnipro şi Harkiv, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit RBC, exploziile s-au auzit în timpul alertei de raid aerian, imediat după miezul nopţii. Deocamdată, nu există informaţii din partea autorităţilor.

UPDATE 8:20  Germania va aproviziona Ucraina, în cel mai scurt timp, cu încă zece tunuri antiaeriene Ghepard, a anunțat ministrul german de Externe, aflat în vizită la Kiev.

UPDATE 8:00 Forțele ucrainene au anunțat distrugerea unor depozite de muniție rusești și a unui feribot în regiunea Herson,a a anunțat Comanda Operațională de Sud a Ucrainei 

UPDATE 7:00 Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în regiunea ucraineană sudică Herson, potrivit armatei ucrainene. De asemenea, contraofensiva Ucrainei a luat prin surprindere forţele ruse, a anunţat, sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării, relatează The Guardian.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite