Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Filme în concert“ – spectacol de muzică și imagine, la cinema Grădiște cu artiștii cvartetului Adagio

Un spectacol de muzică și imagine a avut loc la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme și, mai nou, teatru de păpuși, are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

„Filme în concert“ – spectacol de muzică și imagine, la cinema Grădiște cu artiștii cvartetului Adagio
Comentează 0

Evenimentul intitulat „Filme în concert“ a avut loc sâmbătă, 23 martie 2019 și a fost gândit după modelul cine-concertelor, organizatorii fiind Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Arad.

Astfel, pe scena cinematografului spectatoii au avut parte de un recital de muzică din filme al cvartetului Adagio, în timpul căruia, pe ecran au putut fi urmărite cele mai bune imagini din filme celebre.

Organizatorii, împreună cu artiștii care formează cvartetul Adagio au selecționat zece filme celebre, care au umplut sălile de cinematograf, din care au selectat imagini reprezentative care scot în evidență, pe lângă talentul artiștilor, imaginea de film, un domeniu vocațional de exprimare creatoare, dar și muzica de film. Evenimentul poate fi considerat un tribut adus acelora care își aduc contribuția la realizarea unui film și care, de cele mai multe ori, nu sunt cunoscuți și apreciați cum se cuvine: regizori de imagine, regizori de montaj, ingineri de sunet, editor de sunet și nu numai.   

În timp ce pe ecranul cinematografului au rulat imaginile din filme, cei patru membri ai cvartetului Adagio au interpretat, live, partituri din aceste filme.

Înainte de începerea concertului arădenii s-au putut bucura de expoziția „Istoria timbrului românesc“, realizată anul trecut de Centrul Municipal de Cultură în parteneriat cu Romfilatelia. Expoziția a fost amenajată anul trecut în Cladirea Preparandiei iar în acest an va fi itinerată în mai multe spații din oraș.

 

Partituri

Charlie Chaplin – suite de teme din film

The wizard of Oz/Vrăjitorul din OZ - Over the rainbow

Romeo and Juliet/Romeo și Julieta – What is a youth

Scent of a woman/Parfum de femeie/– scena tangoului

The Godfather/Nașul - suite de teme din film

Schindlers list/Lista lui Schindlers - suite de teme din film

Gladiator/Gladiatorul- The battle/Now we are free

Amelie/Amelie – La valse d’Amelie

La vie en rose/Viața în roz - La vie en rose/Milord

Titanic – My hearth will go on

Earth to Echo/Ecoul pământului – Counting stars

Pirates of the Caribbean/Pirații din Caraibe - suita de teme din film

Despre Cvartetul Adagio

Cvartetul Adagio, o prezență profesionistă pe scena locală, compus din patru tineri absolvenți ai Facultăților de Muzică din Cluj și Timișoara – Marina Lei, Floriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan.

Aceștia și-au propus și au reușit să ofere o înfățișare „modernă“ conceptului clasic de „cvartet de coarde“, prin abordarea unui repertoriu diversificat: muzică de film, tangouri, valsuri, ragtime-uri, muzică de divertisment, ambientală, muzică de jazz și cafe-concert.

Galerie foto (56)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite