Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Fiii satului Prunișor”, la o nouă ediție

„Fiii satului Prunișor”, la o nouă ediție
Comentează 0

În această lună, mai exact în 19 și 20 august, va avea loc ediția a II-a „Fiii satului Prunișor”. 

Evenimentul va începe sâmbătă, 19 august, ora 17, pe Vale (aproape de podul de la Vadul Ouănii) cu tradiționalul meci – ajuns deja la a 21-a ediție – între Tineri și Bătrâni (vârsta nu se măsoară cu buletinul în mână, iar la seniori e fară limită, doar că, dacă se fac de râs. o fac pe propria răspundere). La fluierul final, „vor intra în teren” și jucătorii și spectatorii în repriza a 3-a pentru a comenta meciul (dar nu numai și nu pe uscat). Cei care vor rezista vor intra în runda a 4-a, în care toți vorbesc și nimeni nu ascultă. Competiția se va încheia târziu, când nici „nocturna” nu va  mai face față.

Obosiți de atâta „sport”, a doua zi, 20 august, participanții vor avea parte de mai multe provocări dedicate sufletului.

Între orele 10-12, cu toții sunt invitați la Biserica Ortodoxă din Prunișor pentru a urmări evlavioși Sfănta Liturghie ce a fi oficiată de PC părinte paroh Florin Avram.

După-amiază, toate drumurile vor duce, din nou, pe Vale (lăturenii care nu știu drumul vor fi călăuziți de indicatoare). Și asta pentru ca aici va avea loc – de la ora 15 - un spectacol-maraton de folclor. Vor încânta publicul: Denis Roșu-Dragan, Alexandru Pop (Nană Piștoaie), Bombonel Cotoc, Elena Bodea și formația, Grupul Sânzienele și feciorii Zărandului, Ansamblul „Țara zărandului”cu soliștii Lorena Tamaș și Voicu Hălmăgean, Grupul catehetic „Sf. Stelian” Prunișor, Ansamblul „Drușcelele” Bârsa și poate și alții (invitați sau neinvitați).

Programul de cântec, joc și voie bună va continua cu o horă țărănească în care se pot prinde cu toții.

Nici cei mici nu au fost uitați. Ei vor avea parte de un „Parc de distracție pentru copii”.

Și nimeni nu va suferi de foame ori de sete, mai ales că printre cei care se vor ocupa de aceste nevoi trupești, „cap de afiș” va fi consăteanul Țiți.

Desigur, pe tot parcursul zile, între cei ce vor veni pe Valea Prunișorului, vor fi discuții, se vor depăna amintiri, care de care mai frumoase cu momente de odinioară despre ei și lumea satului în care s-au format ca oameni.

Așadar la praznicul – organizat de Parohia Ortodoxă Prunișor și Primăria Orașului Sebiș – sunt așteptați toți fiii satului: localnici, stabiliți in diverse orașe ale patriei – Sebiș, Arad, Timișoara, Oradea, Cluj, București, etc – ori peste hotare – Italia. Spania, Germania, Anglia, Austria, Franța, până chiar în America. Dar sunt bineveniți și lătureni, neamuri ori prieteni ai prunișorenilor, de pretutindeni.

Suntem asigurați că vom petrece zile de neuitat, într-un peisaj încântător.

 

Vasile Filip,

Un fiu al satului

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite