Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC UAV Arad a făcut instrucție cu echipa campioană en-titre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

FCC UAV Arad a făcut instrucție cu echipa campioană en-titre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
Comentează 0

 

Ieri seară la Sala Sporturilor “Victoria” din Arad, echipa de baschet feminin FCC UAV Arad a surclasat echipa din Sfântu Gheorghe, formație care a dominat baschetul feminin în ultimii șapte ani.

Celor aproximativ 600 de spectatori prezenți, nu le-a venit să creadă că echipa oaspete, de altfel campioana din sezonul trecut, nu reușește să înscrie decât 7, 8, respectiv 9 puncte în primele 3 sferturi ale partidei, iar echipa galben-albastră defilează efectiv, etalând un joc mult mai bun, comparativ cu ultimul meci desfășurat acasă, contra echipei CSU Olimpia Brașov.

Americanca Andrea Easley de la gazde, cu 20 de puncte marcate, a fost MVP-ul partidei, aceasta totalizând și 8 recuperări, respectiv 4 pase decisive.

“Nu m-am așteptat să fie o astfel de victorie mare, dar m-am așteptat să fie o victorie, am simțit că putem să facem o surpriză astăzi, împotriva unei echipe foarte bune, campioana României, echipă care participă în Euroligă, fetele noastre au luptat tot timpul meciului. 30 de minute am jucat bine în ofensivă, cele 2 americance Easley și Murray au avut șuturi foarte bune și de asemenea Vitulova, dar cred că cea mai importantă jucătoare astăzi a fost Taylor (n.r. Murray), a organizat echipa și în atac și în apărare și a marcat pentru echipă în cele mai importante momente. Este important ca să muncim în continuare, pentru că am început să muncim din septembrie și mă gandesc că rezultatele muncii vor veni în Play Off, când vom avea nevoie. Vom încerca să dăm tot ce ține de noi ca să jucăm finala sezonul acesta. Cred că putem să îmbunătățim jocul nostru, țin să felicit jucătoarele noastre pentru modul cum au jucat astăzi.” ne-a declarat experimentatul antrenor al echipei din Arad, Miroslav Popov.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Andrea Easley 20 puncte (5x3), Tereza Vitulova 19 puncte (1x3), Taylor Murray 16 puncte (1x3), Nicoleta Ghiță 6 puncte, Andreea Mititelu 2 puncte. Au mai jucat: Andreea Fleșer, Bianca Voica Nagy și Boglarka Biszak. Pe bancă: Daria Negru, Blanca Valea, Anamaria Ciotir și Brankica Hadzovic (C). Antrenor: Miroslav Popov

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: Jovana Pasic 14 puncte (2x3), Masa Jankovic 11 puncte, Morgan Green 7 puncte, Borislava Hristova (C) 6 puncte (1x3), Ștefania Cătinean 3 puncte (1x3), Livia Gerben 2 puncte, Ellen Nystrom 2 puncte, Ecaterina Armanu 2 puncte. A mai evoluat Maria Belegante. Pe bancă: Kincso Veress și Ioana Toma. Antrenor: Zoran Mikes.

Partida a fost arbitrată de brigada de arbitri: Alin Faur, Vlad Potra și Răzvan Opriș.

În acest moment liderul clasamentului LNBF Getica 95 este CSM CSU Constanța cu 24 de puncte după 12 meciuri disputate, locul al 2-lea este ocupat de adversara de ieri a arădencelor ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe tot cu 24 de puncte, dar cu un meci în plus disputat, în timp ce galben-albastrele de la FCC UAV Arad ocupă locul al 3-lea cu 23 de puncte, după 13 partide dsputate. Ca să termine pe locul al 2-lea echipa din Arad trebuie să învingă la Târgu Mureș în ultima etapă, iar covăsnecele să piardă meciul de pe teren propriu cu CSM CSU Constanța.

Reporter: Adrian Brădean

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite