Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Farfuriile, tacâmurile de unică folosință, paiele şi bețișoarele de urechi nu vor mai putea fi vândute în UE; ce se întâmplă în România

Directiva europeană privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului intră în vigoare din data de 3 iulie 2021, astfel încât farfuriile, tacâmurile de unică folosință, paiele sau bețișoarele de urechi nu vor mai putea fi puse pe piață, scrie realitatea.net.

Farfuriile, tacâmurile de unică folosință, paiele şi bețișoarele de urechi nu vor mai putea fi vândute în UE; ce se întâmplă în România
Comentează 0

În cazul României, momentan, Directivă (UE) 2019/904 privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului, adoptată în urmă cu doi ani de Parlamentul European, nu a fost transpusa în legislaţia naţională. O ordonanţă de urgenţă în acest sens aşteaptă să fie aprobată de Guvern.

„Lucrăm la un act normativ, o ordonanţă, prin care măcar la festivaluri să interzicem din vara asta folosirea acestor produse care sunt în Directivă. Cred că ar fi un semnal bun, pozitiv, astfel încât măcar acolo unde imediat se poate implementa să dăm un semnal pozitiv", a explicat, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Bârna.

Oficialul a semnalat că „nu prea a primit semnale, nici sprijin" de la Ministerul Sănătăţii, iar Ministerul Economiei nu ştie să calculeze impactul său consecinţele fabricării acestor produse din plastic.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: gds.ro
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite