Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fără mască în aer liber şi fără interdicţii pe timp de noapte; vezi când intră în vigoare noile măsuri de relaxare şi cum vor putea fi organizate nunţile şi botezurile

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, în această seară, o declaraţie de presă, pentru a anunţa noile măsuri de relaxare. Asta, în condiţiile în care şeful statului s-a întâlnit  anterior cu premierul Florin Cîțu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, precum și pe șeful DSU Raed Arafat, scrie realitatea.net.

Fără mască în aer liber şi fără interdicţii pe timp de noapte; vezi când intră în vigoare noile măsuri de relaxare şi cum vor putea fi organizate nunţile şi botezurile
Comentează 0

Preşedintele a afirmat că pandemia nu s-a terminat, însă prin vaccinare se reduce și va dispărea. Potrivit acestuia, primele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare chiar din acest weekend, din 15 mai. Cele mai importante măsuri sunt cele referitoare la ridicarea obligativității purtării măștii în spațiul public și renunțarea la restricțiile de circulație pe timp de noapte. 

„Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții: stațiile de transport în comun, piețele, târgurile Următoarea măsură: se elimină restricțiile de circulație noapte iar magazinele nu vor mai avea reduceri de program, practic vor reveni la programul normal. Nunți, botezuri, mese festive: din 1 iunie în exterior pot participa maxim 70 de persoane, în interior maxim 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți”, a declarat şeful statului.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite