Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Faptele bune sunt un drum pavat bine spre mântuire?

Mântuirea este cu adevărat la capătul unui drum plin de fapte bune? Ei bine, acest lucru nu se putea să fie mai adevărat. Este foarte important ca întreaga activitate pe care o desfășori de-a lungul vieții tale să fie mereu adusă la pachet cu un set de fapte bune, un comportament preponderent orientat spre bine și cu un pachet de principii care nu au dăunat niciodată nimănui. Astfel, cel mai important lucru pe care îl poți face nu este să crezi în Dumnezeu. Este mult mai important să ai un stil de viață plin de fapte bune, dovezi ale unui comportament exemplar și să fii mereu de ajutor comunității din care faci parte.

Faptele bune sunt un drum pavat bine spre mântuire?
Comentează 5

Faptele bune sunt un mod de mulțumire, nu de obținere a mântuirii

Faptele bune nu sunt o modalitate prin care noi obținem mântuirea, ci un mod prin care noi vom reuși să mulțumim lui Dumnezeu că am fost mântuiți. Mântuirea este ceva pentru care trebuie să fim recunoscători nu ceva pentru care trebuie să luptăm. Așadar, dacă vom arunca o privire pe scrierile din Patericul egiptean carte, vom înțelege că faptele bune nu sunt o cale spre mântuire, ci un mod foarte bun prin care noi putem să fim recunoscători că existăm. Este mai mult o datorie pe care trebuie să o ducem la bun sfârșit. 

Faptele bune nu sunt ceva ce oamenii gândesc, dar sunt mai mult o modalitate prin care Dumnezeu ne dovedește că acesta a creat lumea cu gândul la iubire și la echilibru pozitiv. Faptele bune sunt făcute pentru slava lui Dumnezeu, sunt făcute pentru că natura umană se descrie cel mai bine prin fapte bune și a fost mântuit tocmai pentru a face numai bine. Faptele bune sunt o dovadă vie și uneori simțită fizic a faptului că noi suntem făcuți din Dumnezeu. Faptele bune sunt o modalitate prin care noi arătăm că suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a creat. Așa îl slăvim pe Dumnezeu.

Faptele bune și bunătatea fac parte din natura umană

Natura umană este un subiect foarte discutat de fiecare dintre ipostazele sfinte ale lui Dumnezeu. Ea este reamintită de către Iisus Hristos și în predica de pe munte când spune foarte clar că omul care este mântuit va face cu siguranță fapte bune. Aceasta este menirea lui în calitate de om mântuit. Natura umană a fost creată pentru a fi una bună și nu va fi niciodată influențată de un factor exterior. Avem chiar și un exemplu foarte bun pentru a exemplifica tot din natură aceste afirmații. 

Să ne gândim la un reprezentant al vieții foarte important pentru noi și viața noastră de zi cu zi, pomul fructifer. Pomii fructiferi vor face cele mai bune roade și cele mai bune fructe pentru că sunt pomi buni. Aceștia nu fac fructe foarte mari și gustoase pentru a deveni pomi buni. Acest exemplu este mai mult decât potrivit pentru ciclul vieții noastre. Pomul fructifer este cu atât mai reprezentativ cu cât intrăm mai mult în lectura Mânca-v-ar raiul.

Concluzie

Acestea sunt toate detaliile pe care trebuie să le știi despre faptele bune și tot ceea ce înseamnă ele pentru fiecare dintre noi. Astfel, fiecare moment în care vrei să faci fapte bune va fi mult mai important pentru că ai conștientizat că faci ceea ce ai fost menit să faci.


Scrie un comentariu

trimite