Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Excedentul bugetar al CJA folosit pentru a acoperi creşterea preţurilor

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de astăzi, rectificarea bugetului instituției pentru alocarea unor sume necesare continuării unor obiective de investiții. Sumele prevăzute pentru diferite obiective de investiții provin din excedentul bugetar.

Excedentul bugetar al CJA folosit pentru a acoperi creşterea preţurilor
Comentează 0

Pentru Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș s-au alocat 1.499.000 lei, sumă necesară pentru ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale, contractelor de concesiune și acordurilor-cadru. De asemenea, pentru reluarea procedurii de achiziționare privind realizarea documentației (DALI+Proiect Tehnic) la modernizare drum județean Sâmbăteni-Ghioroc (pasaj) și amenajare piste biciclete s-au alocat suplimentar 170.000 lei.

Pentru implementarea proiectului Probleme partajate, soluții comune - îmbunătățirea cooperării dintre administrația publică Arad și Bekes s-au prevăzut 131.000 lei, din excedentul bugetar, la care se adaugă 21.000 de la Bugetul de Stat și 133.000 lei, fonduri europene.

„Din păcate, efectele majorării prețurilor se resimt și la nivelul Consiliului Județean. Sunt diferențe mari între costurile estimate la începutul lucrărilor sau la demararea documentației pentru diferite achiziții și costurile reale de astăzi. Excedentul bugetar a fost, din nou, soluția pentru rezolvarea problemelor financiare și ajustarea sumelor pentru investiții”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite