Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Este influențat somnul nostru de ce lenjerii de pat folosim?

Este influențat somnul nostru de ce lenjerii de pat folosim?
Comentează 0

Lucrul care ar putea sta între tine și un somn odihnitor este chiar lenjeria de pat pe care o folosești. Când vine vorba despre îmbunătățirea somnului nostru, de obicei, se discută mult mai mult despre calitatea saltelei, despre perne și despre rutina ce precede somnul. Cu toate acestea, contează și ce lenjerii de pat utilizăm și trebuie să acordăm o atenție sporită și alegerii acestora.

Materialul pentru lenjerii de pat

Cum materialele pentru haine sunt diferite, același lucru se aplică și în cazul lenjeriilor de pat. Anumite materiale rețin mai bine căldura, iar altele ”țin de rece”. Ar trebui să alegem lenjerii de pat și în funcție de vreme sau sezon, dar și în funcție de preferințele noastre. O lenjerie de pat din materiale sintetice poate reține mai bine căldura, ceea ce ți-ar putea deranja somnul în cazul în care te încingi prea tare. Tipul de lenjerii de pat pentru care este bine să optezi, fiind destul de universale, sunt cele din bumbac de calitate. Acestea sunt mai respirabile și mult mai confortabile la atingere, și îți permit să îți reglezi mai ușor temperatura corpului. Cele mai bune tipuri de bumbac pe care le poți găsi sunt cel egiptean și bumbacul Pima. Bumbacul foate avea diferite texturi, în funcție de ceea ce preferi. În timpul verii sau în zonele foarte calde, poți opta pentru lenjerii de pat din satin sau mătase care sunt mult mai răcoroase.

Cum în țara noastră temperaturile se schimbă de la un sezon la altul, o opțiune foarte bună ar fi să folosești lenjerii de pat din materiale potrivite pentru fiecare sezon în parte. În acest fel vei avea parte de un somn călduros în perioada iernii și de un somn răcoros în timpul verii.

De asemenea, se spune că culoarea unei lenjerii de pat este importantă. Albul, cremul, nejul, griul sau albastrul dau o senzație de relaxare și calm, ceea ce ar putea beneficia somnului.

Îngrijirea lenjeriei de pat

Atunci când achiziționezi o lenjerie de pat nouă, asigură-te că o speli bine înainte de prima utilizare pentru a scăpa de orice posibile bacterii sau soluții folosite pentru tratarea materialelor. Acordă o atenție sporită felului în care speli linjerii de pat. Acestea ar trebui schimbate cam între 7-10 zilei, iar fețele de pernă pot fi schimbate chiar și mai des. De asemenea, seturile de lenjerii de pat ar trebui înlocuite o dată la 18-24 de luni. Fiecare material se spală diferit, dar în cazul lenjeriilor de pat din bumbac, acestea pot fi spălate la temperaturi de minim 60 de grade, pentru a te asigura că toate bacteriile sunt eliminate. Acordă atenție și tipului de detergent pe care îl folosești. Pentru materialele mai fine, ar trebui să optezi pentru un detergent de rufe mai blând. De asemenea, ia în considerare că, dacă ai pielea sensibilă, și detergentul poate fi o problemă.

Atunci când ai nevoie de un somn odihnitor, poți să iei în considerare să schimbi așternuturile, întrucât așternuturile proaspăt spălate și mirosul acestora pot beneficia foarte mult somnului tău. În combinație cu o saltea confortabilă, perne bine alese și o pilotă bună, lenjeriile de pat îți vor oferi tot ce ai nevoie pentru a te odihni suficient de bine.

Dacă nu ai un buget suficient de mare pentru a investi direct într-un set complet de lenjerie de pat de calitate, poți să începi prin a investi într-o față de păr considerabil mai bună. Se spune chiar că fețele de pernă din satin pot reduce apariția ridurilor, însă nu este un lucru cert.

Cu siguranță, o lenjerie de pat poate influența felul în care dormim. Ne poate face să ne simțim confortabil, să ne ajute să ne relaxăm și să dormim mult mai bine decât obișnuiam să o facem. De asemenea, lenjeria nepotrivită poate să facă exact opusul, de aceea este ideal să acordăm o atenție sporită alegerii acestora.


Scrie un comentariu

trimite