Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eșecul justiției în dosarul Colectiv - Patru ani de la tragedie


Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 65 de tineri au murit. Însă din 30 octombrie 2015 și până acum nimeni nu a fost tras la răspundere. 

Eșecul justiției în dosarul Colectiv - Patru ani de la tragedie
Comentează 0

Procesul Colectiv încă se află în instanță. Iar marți, cu doar o zi înainte de comemorarea a patru ani de la tragedie, procurorii militari care au preluat săptămâna trecută dosarul, au decis să extindă ancheta. Investighază acum și ascunderea filmării făcute de pompieri la intervenția din primele minute de la incendiu.

În procesul în care s-au cerut daune record, de sute de milioane de euro, sunt acuzații de ucidere și vătămare din culpă, dar și de abuz în serviciu. Patronii clubului, cei ai firmei de artificii, pirotehniștii, ofițerii ISU și fostul primar Piedone sunt judecați de Tribunalul București. Iar procurorii ÎNCĂ anchetează cum au fost tratați răniții în spitale.

Dincolo de durerea pierderii celor dragi și de rănile nevindecate, supraviețuitorii și rudele celor morți în Colectiv trăiesc cu frustrarea de a nu li se fi făcut dreptate nici după patru ani. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite