Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Episcopul Roman Ciorogariu a fost comemorat la Pecica, la 170 de ani de la naştere (FOTO)

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la Pecica s-a desfășurat, ieri, un eveniment de comemorare a Episcopului Roman Ciorogariu. Programul a debutat cu săvârșirea în biserica parohială ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Parohia Pecica I, unei slujbe de pomenire a ierarhului Roman Ciorogariu la 170 de ani de la naștere, de către Chiriarhul arădean, înconjurat de un numeros sobor de preoți din eparhiile Aradului și Oradiei, scrie arhiepiscopiaaradului.ro.

Episcopul Roman Ciorogariu a fost comemorat la Pecica, la 170 de ani de la naştere (FOTO)
Comentează 0

La finalul acestei slujbe, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evocat prin cuvinte alese personalitatea marelui ierarh și contribuția adusă la dezvoltarea Bisericii, a Școlii și a întregii societăți. În continuare, a avut loc inaugurarea noii biblioteci parohiale ce va purta numele PS Episcop Roman Ciorogariu și dezvelirea unei plăci aniversare la împlinirea a 170 de ani de la nașterea sa în această localitate.

După aceste momente, în Sala Festivă a Primăriei Pecica s-au desfășurat lucrările Simpozionului dedicat marelui Episcop, organizat de preoții Parohiei Ortodoxe Pecica I, Radu Kosztner și Pompiliu Gavra. Simpozionul a debutat cu un Concert de Colinde susținut de Corul psaltic ,,Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului, dirijat de părintele Gabriel Streulea.

Pentru mai multe informaţii şi foto intraţi AICI.

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite