Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După doi ani de restricții, Paștele Catolic a fost sărbătorit din nou în Piața Sfântul Petru din Vatican

După doi ani de pandemie, în care sărbătoarea Paștelui Catolic a fost restricționată la un număr minim de participanți, iată că în acest an, credincioșii catolici s-au strâns în număr de aproximativ 50.000 în Piața Sfântul Petru din Vatican, unde, în fața bazilicii cu același nume a fost oficiată slujba Învierii lui Iisus Christos. 

După doi ani de restricții, Paștele Catolic a fost sărbătorit din nou în Piața Sfântul Petru din Vatican
Comentează 0

Slujba a început la orele 10.00, urmată de Binecuvântarea "Urbi et Orbi", în jurul orei 12.00.

Suveranul Pontif a repetat de nenumărate ori cuvintele pace și reconciliere, transmițând un mesaj foarte clar, atât în contextul războiului din Ucraina, dar făcând trimitere și la conflictele din Orientul Mijlociu, sau chiar amintind dificultățile cu care se confruntă America Latină, măcinată de corupție, trafic de droguri și violență. De asemenea, a sugerat ca pacea e o responsabilitate care ii revine fiecăruia dintre creștini, făcând un nou apel la unitate, indiferent de confesiunea religioasa. S-a adresat și credincioșilor din continentul african, amintind criza umanitara din Etiopia. 

Ca încheiere, la finalul discursului "Urbi et Orbi", a acordat indulgență plenara care cuprinde nu doar credincioșii prezenți la slujbă, ci și pe cei care urmăresc binecuvântarea prin radio, televiziune sau internet. 

 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite