Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumuri și școli închise din cauza zăpezii; vezi care este situația la Arad și ce temperaturi ne așteaptă

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări de fenomene meteo extreme. Gerul năprasnic va cuprinde tot mai multe regiuni din țara noastră, iar ninsorile vor deveni o obișnuință, scrie realitatea.net.

Drumuri și școli închise din cauza zăpezii; vezi care este situația la Arad și ce temperaturi ne așteaptă
Comentează 0

Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21...-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16...-15 grade în estul Transilvaniei).

Intrați AICI pentru detalii.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a informat marţi că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a fost închisă temporar circulaţia pe trei drumuri naţionale din zona Moldovei, mai scrie realitatea.net.

Potrivit sursei citate, unul dintre drumurile naţionale închise în timpul nopţii este DN 29, între localitatea Răchiţi şi oraşul Săveni din judeţul Botoşani.

Aceeaşi măsură a fost impusă şi pe DN 11A, între comuna Podu Turcului din judeţul Bacău şi municipiul Bârlad din judeţul Vaslui.

Cel de-al treilea drum naţional închis este DN 28A, între oraşul Târgu Frumos, municipiul Paşcani şi localitatea Moţca din judeţul Iaşi.

De asemenea, este restricţionată circulaţia vehiculelor de peste 7,5 tone pe DN 15D între municipiul Roman şi limita judeţelor Neamţ şi Vaslui, precum şi pe DN 24B, între oraşul Huşi şi Vama Albiţa, şi pe DN 28 între localitatea Cozia şi Vama Albiţa.

Conform digi24.ro, de astăzi este suspendată activitatea cu prezență fizică în școli în județele: Bacău - 3 unități de învățământ; Botoșani - 4 unități de învățământ; Brăila - 6 unități de învățământ; Buzău - 2 unități de învățământ; Galați - 7 unități de învățământ; Iasi- toate unitățile de învățământ, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Neamț - 6 unități de învățământ; Suceava - o unitate de învățământ.

Intrați AICI pentru detalii.

Care a fost situația în zona de Vest

De remarcat că nici în zona de Vest a țării și nici în județul Arad nu s-au înregistrat probleme deosebite. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara anunțp că „s-a acționat/patrulat cu 212 autoutilaje și s-au răspândit peste 1900 tone material antiderapant în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării.”

Vorbim de:

Jud. Caraș-Severin: 49 autoutilaje și 645 tone antiderapant:

Jud. Arad: 24  autoutilaje și 113  tone antiderapant;

Autostrăzi: 72 autoutilaje și 531 tone antiderapant;

Jud. Hunedoara: 27 autoutilaje și 130 tone antiderapant;

Jud. Timiș: 40 autoutilaje și 490 tone antiderapant.

Drumarii avertizează că se circulă pe un carosabil cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant: DN 66A Câmpu lui Neag (HD), DN 7A Obârșia Lotrului (VL), DN 57B Oravița – Anina (CS); DN 57B Anina – Borlovenii Noi (CS); DN 57A km Pojejena - Socol (CS);  DN 58 Reșița – Anina (CS); DN 6 Mehadia – Cornea (CS).

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteza adaptată la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să permită acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Potrivit accuweather.com, următoarele zile cel puțin, la nivelul Aradului vor fi temperaturi care vor ajunge noaptea la -7 grade, dar pe timpul zilei maximele vor fi pozitive. Trebuie spus că de la începutul săptămânii viitoare urmează să se încălzescă puțin.

Sursa foto: Captură video Facebook DRDP Timișoara

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite