Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DNA descinde la sediul PSD Arad / UPDATE: Ispravnic, Horgea, Pascu, Dima, Lucaciu, Băițan și Miuțescu au fost reținuți pestru 24 de ore

DNA descinde la sediul PSD Arad / UPDATE: Ispravnic, Horgea, Pascu, Dima, Lucaciu, Băițan și Miuțescu au fost reținuți pestru 24 de ore
Comentează 2

Update 5 Ispravnic, Horgea, Pascu, Dima, Lucaciu, Băițan și Miuțescu au fost reținuți pestru 24 de ore

După audieri, procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a opt dintre persoanele duse la cercetări. Printre cei reținuți se numără arădenii Cristian Ispravnic, Cristian Horgea, Elisabeta Miuțescu, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băițan și urmează ca astăzi să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, mai scriu jurnaliștii de la pressalert.ro.

 


Update 4 Căprar despre Ispravnic la ieșirea de la audieri: „Este colegul nostru, consilier județean și atât”

La ieșire de la audieri, deputatul Dorel Căprar a refuzat să stea de vorbă cu presa. Potrivit opiniatimisoarei.ro, Căprar a spus doar că a dat declarații (n.r. procurorilor), iar despre Cristian Ispravnic, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara a afirmat: „Este colegul nostru, consilier județean și atât”.

Pentru mai multe detalii și video intrați aici: https://www.opiniatimisoarei.ro/jupanul-de-la-drdp-timisoara-cristian-ispravnic-la-audieri-la-dna-timisoara-in-dosarul-de-coruptie-care-vizeaza-si-3-parlamentari-doi-dintre-ei-sunt-prietenii-lui-video/09/12/2019


Update 3 Președintele Dorel Căprar a părăsit sediul PSD împreună cu anchetatorii

Aflat în sediul partidului, deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad, a părăsit incinta împreună cu anchetatorii.


Update 2 Directorul DRDP Timișoara a fost luat de la partid și dus la audieri. În dosar este vizat și soțul fostei prefecte

Mascații au descins în jurul orei 9.30 la sediul PSD de unde au plecat cu Cristian Ispravnic, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, care a fost dus la audieri la DNA Timișoara.

Ca o informație de culoare, pesediștii le-au spus anchetatorilor care le-au bătut la ușă că sediul partidului este astăzi închis. Mascații au insistat însă, iar la plecare l-au luat și pe Cristian Ispravnic cu ei.

Potrivit pressalert.ro, în dosar este vizat și soțul fostei prefecte, Cristian Horgea, care ar fi coordonat activitatea DRDP Timișoara din PTF Nădlac 2, acolo unde angajați ai instituției ar fi perceput șpăgi între cinci și 100 de euro de la șoferii de tiruri, care veneau la cântar, pentru a se făcea că nu văd neregulile descoperite.

Conform unor informații, deputatul Dorel Căprar s-ar fi dus de bună voie să discute cu procurorii DNA, pentru a da lămuriri, după ce procurorii ar fi descins și la locuința sa.

Se pare că în dosar este vizată și o angajată a DRDP Timișoara care acum nouă ani ar fi cerut șpagă de la caravana AC/DC, la ieșirea din țară pe la vama Nădlac. La momentul respectiv patru angajați ai direcției au fost dați afară, dar trei au fost reangajați după ce au contestat în instanță decizia de concediere, mai scrie pressalert.ro.

 


Update 1 Dosarul vizează şpăgile din vamă

Potrivit pressalert.ro, dosarul ar viza o rețea de şpăgari din cadru DRDP Timişoara care ar fi operat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.


Potrivit pressalert.ro, în aceste momente la sediul PSD Arad procurorii DNA fac percheziții. Informația a fost confirmată și de deputatul PSD, Florin Tripa care se află la sediul DNA Timișoara cu avocatul său fiind chemat la audieri.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.
În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”
, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ce a declarat Tripa la ieșirea de la audieri

„Sunt acuzat de trafic de influență. O să mă prezint la audieri de câte ori voi fi chemat. Nu se pune problema să fi făcut așa ceva. Am avut o discuție cu domnul procuror. Nu este cum ați spus. Nu a intrat nimeni peste noi în casă. Eu eram în drum spre Timișoara când m-a sunat soția mea să îmi spună că au venit domnii de la DNA și au bătut mai tare în ușă. Mă rog, puteau să ne citeze pur și simplu, dar dumnealor știu cum este procedura. Nu cred că este o miză politică sau probleme de acest gen. Eu nu am fost chemat pentru ce ați spus dumneavoastră cu dosarul șpăgilor de la Nădlac", a declarat Tripa la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

Galerie foto (50)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite