Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Directorul DSP ne anunță că Aradul a depășit vârful pandemiei

Dacă la nivel național nu a fost atins însă vârful pandemiei, la Arad, situația este cu totul alta. Conform celor declarate de dr. Horia Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică, a fost depășit vârful pandemiei, s-a trecut și de faza de platou, iar acum numărul internărilor este în scădere.

Directorul DSP ne anunță că Aradul a depășit vârful pandemiei
Comentează 3

„Avem o creștere nesemnificativă a numărului de decese din punct de vedere statistic, creștere corelată și cu capacitatea de testare. În ceea ce privește evoluția internărilor, am avut un vârf pe 17-18.04 și începem să coborâm semnificativ. Am trecut de faza de platou”, a declarat Horia Timiș. Acesta susține că cele mai afectate grupe de vârstă sunt 41-50 de ani și 51-60 de ani, la bărbați și 41-50 de ani și peste 80 de ani la femei. „Situația focarelor este stabilizată în momentul de față. Nu avem niciun pozitiv cunoscut care să nu fie luat în evideță. Căutăm să ifdentificăm noi focare, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din punct de vedere al testelor efectuate la nivelul DSP și al Spitalului Județean, în ultima săptămână au fost făcute 920 de teste unu la unu la Județean și 1335 de teste unu la cinci la DSP. În județul Arad s-au testat 2300-2500 de pacienți pe săptămână. Au fost identificați aproximativ 40 de pozitivi la DSP și 60 la Județean”, a completat Timiș, care referindu-se la situația din vamă, susține că s-a îmbunătățit. Asta, în condițiile în care sunt zile cu 300-400 sau 500 de persoane care trec granița pe jos.

„Avem astăzi 72 de arădeni bolnavi Covid-19 internați în spital. Din 688 de arădeni bolnavi de la începutul pandemiei, 541 (!) s-au vindecat de coronavirus, potrivit raportării de astăzi a DSP care ia în calcul și arădenii internați la Timișoara, în prima fază a pandemiei! Din păcate, 75 de arădeni au pierdut lupta cu coronavirus. Un număr de 199 de paturi de spital rezervate pacienților Covid-19 sunt astăzi goale, la Arad și la Ineu! Sunt câțiva zeci de arădeni (numărul lor fluctuează) internați cu suspiciune Covid-19 și așteaptă rezultatul testării! Dintre cei 688 de arădeni care s-au îmbolnăvit de la începututul pandemiei, 16 sunt din carantină și 672 din comunitate”, a ținut să precizeze Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite