Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezvoltarea rețelei de apă a comunei Vladimirescu se va realiza în urma unui proiect câștigat de administrația locală

Dezvoltarea rețelei de apă a comunei Vladimirescu se va realiza în urma unui proiect câștigat de administrația locală
Comentează 0

Dezvoltarea rețelei de apă a comunei Vladimirescu se va realiza în urma unui proiect câștigat de administrația locală. Investiția va oferi un confort sporit întregii comunități, atât pentru locuitorii din noile cartiere, cât și pentru agenții economici din proximitatea centurii de sud-est a municipiului Arad, proiect dezvoltat de către Consiliul Județean. Primarul Mihai Mag a semnat contractul de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” alături de ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, aflat în vizită oficială la Arad.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat importanța colaborării între administrația județeană, cea locală și autoritățile de la București: „Implicarea noastră, a administrației județene, în proiecte de infrastructură rutieră, cum este viitoarea centură de sud-est a municipiului, care va scoate traficul greu și de tranzit din localitatea Vladimirescu, este însoțită de proiectele comunității locale, multe dintre acestea finanțate din fonduri guvernamentale. Un exemplu este și extinderea alimentării cu apă, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici actuali și cei care vor găsi oportunități de afaceri odată cu finalizarea centurii ocolitoare a Aradului, care va lega drumul național de autostrada Nădlac-Arad-Timișoara-Lugoj. Îi mulțumesc și pe această cale dlui ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea, pentru vizita la Arad, în cadrul căreia s-au semnat contracte de aprox. 215 milioane de lei pentru județul nostru”.

În completare, Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu, a detaliat noua investiție: „Am semnat, în prezența domnului Adrian-Ioan Veștea ministrul Dezvoltării, contractul de finanțare pentru investiția «Conductă aducțiune apă, Arad-Vladimirescu», lucrare care va reglementa problema debitului apei în rețea, în comuna noastră! Valoarea contractului este de 5 milioane lei și va rezolva atât consumul existent de apă, cât și dezvoltarea ulterioară a zonelor de case și a zonei industriale din apropierea viitoarei centuri de sud-est”.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite