Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Descoperă ce este o folie laminare și pentru ce se utilizează

V-ati intrebat cum puteti sa protejati mai bine documentele sau pozele de procesul de degradare ce apare odata cu trecerea anilor peste acestea? Ei bine solutia optima o reprezinta o folie de laminare,  are avantajul de a pastra toate actele curate adaugand un caracter estetic placut fiind utilizate in nenumarate activitati.

Descoperă ce este o folie laminare și pentru ce se utilizează
Comentează 0

Un avantaj major este dat de durabilitatea si longevitatea lor, iar laminarea ofera o protectie suplimentara impotriva uzurii cauzate de utilizarea repetata a diferitelor obiecte, cel mai bun exemplu este un meniu ce poate fi rasfoit de sute de oameni intr-o singura zi, daca nu ar avea o protectie suplimentara ar trebuii schimbat zilnic, iar costurile generate sunt semnificative.

Mediul de depozitare al documentelor este important si principalul factor ce influenteaza calitatea, astfel pot fi ferite usor de razele UV sau intemperii, semnele de securite ce sunt utilizate in majoritatea magazinelor, depozitelor sau a spatiilor fie din interior sau din exterior sunt acoperite cu folie laminare pentru a putea rezista conditiilor de vreme nefavorabile sau temperaturilor excesive.

Utilizarea se poate realiza rapid si nu este nevoie de cunostiinte avansate sau echipamente sofisticate, fie ca incerci sa laminezi acasa sau la birou vei avea nevoie de un laminator, acesta in formatul standard A4 are un pret mai mic, intreaga procedura in sine dureaza doar cateva minute si este influentat de dimensiunea si de grosimea pe care o alegeti pentru folii.

Cum se lamineaza un document ?

Pentru a lamina orice tip de foaie exista cativa pasi ce trebuiesc urmati cu atentie mai ales cand sunteti la inceput si nu cunoasteti foarte multe despre aceasta activitate, cel mai important sfat este ca folia sa fie introdusa cu partea inchisa in fata, daca nu urmati procedeul exista sanse mari ca rolele laminatorului deja incinse sa prinda si topeasca adezivul ce este aplicat.

Procesul de laminare este relativ unul simplu, aparatul este format in interior din doua role ce se incalzesc si aplica presiune asupra filelor in acelasi timp sigileaza in jurul foilor. Majoritatea aparatelor au optiunea de a seta temperatura si viteza ce permite utilizatorului sa personalizeze intreg procesul de laminare pentru diferitele materiale pe care le foloseste.

Lucruri de care sa tineti cont : daca aveti un proiect pe un carton mai gros fata de o foaie obijnuita, exista diferite dimensiuni si grosimi potrivite pentru orice fel de aplicatie, iar suprafata creata poate fi mata sau lucioasa, fiecare avand un aspect si o senzatie diferita.

O folie lucioasa este stralucitoare si reflectorizanta in acelasi timp, iar aspectul mat poate devenii plictisitor, grosimea lor este masurata in microni cele mai uzuale sunt de 80, 100 si 125 mic astfel o durabilitate mai mare este oferita de o un procent de microni mai ridicat.

Pentru finisare taiati orice margine este in exces fata de perimetrul pe care il vizati, in modul prezentat va asigurati ca adaugati o nota profesionista proiectelor dumneavoastra, acest lucru il puteti face doar dupa ce produsul final s-a racit, in caz contrar exista riscul sa apara bule de aer in interior.

Exista o multime de motive pentru care companiile ar trebuii sa investeasca in accesorii si folii de laminare, vor ajuta la crearea unui raport de calitate sa sau a graficelor asupra carora nu va plana riscul sa fie udate cu cafea, trebuie luat in considerare si timpul sau bani ce se pot economisii datorita calitatilor pe care le poseda, dar si protectiei de lunga durata pe care o dezvolta asupra hartiilor in comparatie cu alte metode.

Un alt beneficiul pe care aceste folii de laminat le au este capacitatea de a imbunatatii aspectele printurilor, face ca finisajul sa fie unul lucios bogat in culori facandu-le mai atragatoare, lucru util pentru fotografii si postere ce au destinatia de a atrage privitorul prin mesajul sau imaginea expusa.

Proiectele de lucru manual pot fi deasemenea imbunatatite cu ajutorul activitatii de laminare, iar pentru asta trebuiesc urmariti cativa pasi definitorii in buna executare a aplicatiilor de craft ce au la baza hartie. Asigurati-va ca suprafata de aplicare este curatata, indepartati praful sau umiditatea, deoarece odata prinse in interior pot deteriora procesul final.

In concluzie tot acest parcurs este unul simplu de invatat, iar articolele rezultate sunt unele de lunga durata si potrivite pentru o gama larga de aplicatii, cu varietatea de grosimi si formate disponibile pe piata este usor sa gasesti o folie laminare potrivita pentru orice nevoie, pentru uz personal sau profesional ce vor face ca printurile tale sa arate uimitor.


Scrie un comentariu

trimite