Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Descindere la locuința arădeanului care a încercat să mituiască un polițist pe autostradă

În urma percheziției efectuate în data de 12 mai de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Arad, bănuit de furt calificat, au fost ridicați 80.000 de euro.

Descindere la locuința arădeanului care a încercat să mituiască un polițist pe autostradă
Comentează 0

Din cercetări, a reieșit faptul că în noatea de 8 spre 9 mai, în timp ce se afla la domiciliul victimei și profitând de neatenția acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro.

Prejudiciul a fost parțial recuperat și restituit păgubitului iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În prezent acesta este reținut într-o altă cauză, urmând ca zilele următoare să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale. Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic.

Amintim că bărbatul cercetat pentru un furt de 100.000 euro dintr-o locuință din Arad a încercat să dea mită 12.000 de euro unui polițist. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Alba Iulia au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, a unui inculpat, persoană fizică, bănuit de dare de mită.

Conform procurorilor, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință din orașul Arad) a fost prins și oprit în trafic duminică, de către un polițist al Biroului Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

Bărbatul i-ar fi oferit polițistului suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu face nicio verificare cu privire la depistarea acestuia.

Judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite