Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun
Comentează 0

Târgul de Crăciun din Arad, ediția din anul 2022 s-a deschis oficial în 1 Decembrie și va putea fi vizitat până în 8 ianuarie 2023.  Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, au început pregătirile pentru amenajarea acestuia, astfel încât să creeze o atmosferă unică pentru a întâmpina cea mai așteptată perioadă din an, cea a sărbătorilor de iarnă.

În seara zilei  de 1 Decembrie a avut loc inaugurarea târgului cu un concert de muzică ușoară, însă organizatorii au oferit posibilitatea comercianților să înceapă prezentarea și vânzarea mărfurilor imediat după ce s-au instalat în căsuțe, înainte de ora prevăzută pentru deschiderea oficială.

Târgul de Crăciun din Arad, ediția din acest an are două zone de interes: zona din fața Palatului Administrativ, unde este amenajat bradul de Crăciun și unde sunt montate ornamente și decorațiuni luminoase.

Cea de-a doua zonă a târgului este în Parcul „Mihai Eminescu“, în spațiul din jurul Crucii Martirilor, unde, pe lângă scena pentru concerte sunt amplasate căsuțele și un loc special destinat copiilor.

Peste 50 de agenți economici, cu preponderență din municipiul și județul Arad, au primit spații pentru comercializarea produselor la târg. La târg vor putea fi găsite preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni, produse artizanale.

  

În seara zilei de 1 Decembrie pe scenă au urcat elevii Școlii Populare de Arte din Arad, Mădălina Boroneanț, Pacifica&Toni Șeicărescu și formația Q-Band.

 

Programe artistice la Târgul de Crăciun

 

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat, zilnic, între orele 12:00 – 23:00.

De asemenea, în serile de vineri, sâmbătă și duminică, în Parcul „Mihai Eminescu“, vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.

Artiști locali, grupuri vocale, coruri, comunități ale minorităților vor prezenta recitaluri pe scena Târgului de Crăciun.

Printre invitați se numără Grupul vocal – folcloric „Sânzâienele“, coordonat de prof. Marioara Miclea, grupul vocal-folcloric „Lioara“, coordonat de Elisaveta Rudei, elevii de la Școala Populară de Arte din Arad, elevii de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“.

Vineri, 9 decembrie, va fi seara corurilor din Arhiepiscopia Aradului când pe scenă vor urca Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“, dirijat de părintele prof. Gabriel Streulea, Corul „Andrei Criteanul“, dirijat de prof. Marius Lăscoiu-Martin și corul Seminarului Teologic din Arad.

Vineri, 23 decembrie, va avea loc un spectacol folcloric cu reprezentanți ai comunităților minorităților maghiară, germană și sârbă, după care pe scenă vor urca Liviu Păcurar, Maria Rașca, Ștefan Muntenaș, Diana Selagea acompaniați de Ochestra Zărandul, condusă de Blagu Ienășesc.

 “Iată că inaugurăm o nouă ediție a Târgului de Crăciun, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate în municipiu. Acest lucru se întâmpla chiar azi, de Ziua Națională a României.  Târgul își va închide porțile după Sărbătoarea Sfântului Ioan. Am pregătit un program special și în acest an, cu muzică ușoară, colinde, momente vesele pentru cei mici. Zona comercială este amenajată exclusiv în Parcul Mihai Eminescu, platoul din fața Primăriei fiind rezervat pomului de Crăciun și altor decoruri perfecte pentru cele mai reușite fotografii. Suntem mulțumiți că ne putem încadra în sume decente pentru vremurile pe care le parcurgem. Dacă luăm în calcul valul de scumpiri înregistrate în ultima perioadă, suntem la jumătatea bugetelor alocate Târgurilor de Crăciun organizate în municipiu înainte de pandemie. Sunt convins că vom avea parte de sărbători frumoase de care ne vom bucura cu toții.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 


Scrie un comentariu

trimite