Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trenurile vor circula din nou între Ineu şi Brad; Călin Abrudan: „Vreau să mulțumesc senatorului Ioan Cristina și deputatului Glad Varga” (FOTO)

Trenurile se întorc de luni pe ruta Ineu-Brad. Astăzi, a avut loc o cursă de probă, la care au fost invitaţi să participe şi primarii din zonă, urmând ca de luni să fie reluate cursele.

Trenurile vor circula din nou între Ineu şi Brad; Călin Abrudan: „Vreau să mulțumesc senatorului Ioan Cristina și deputatului Glad Varga” (FOTO)
Comentează 3

„Vreau să mulțumesc senatorului Ioan Cristina și deputatului Glad Varga pentru că au dat curs demersului meu, al altor primari și al angajaților de la CFR, pentru a menține linia de cale ferată Ineu - Brad în funcțiune, dând astfel posibilitate cetățenilor de pe acestă rută de a circula în optime condiții. Mulțumesc în mod special domnului președinte al Camerei Deputaților - Ludovic Orban, care a fost alături de noi în acest demers și a dovedit încă o dată că  este înainte de toate prietenul nostru, al Ineului și al zonei, un om de stat care a înțeles importanța strategică de rămânere în funcțiune a căii ferate”, susţine Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.

Astăzi, acesta a vorbit cu reprezentanţii CFR despre stadiul sub orice critică în care se află staţia de la Ineu, cât şi despre traseul care are nevoie de reabilitare și îngrijire. Primarului i s-a promis însă că modernizarea/reabilitarea staţiei va fi cuprinsă în planul de investiţii al CFR.

Trei trenuri dintre cele mai performante

Potrivit lui Cristian Feieş, primarul oraşului Sebiş, ruta va fi operată de trei trenuri Desiro. Astăzi în gara din orașul nostru a oprit trenul Desiro, pasageri au fost reprezentanții CFR Călători și CFR Infrastructură, alături de edilii unităților administrativ teritoriale care fac parte din traseul Ineu - Bocsig - Sebiș - Gurahonț - Brad. Începând de luni, 11.01.2021 se reiau cursele cu trenul pe traseul Brad - Sebiș - Ineu. CFR Călători SA va pune la dispoziție trei trenuri marca Desiro, cele mai performante la ora actuală care operează pe teritoriul țării nostre. Așadar demersurile întreprinse de autoritățile locale de pe acest traseu, împreună cu parlamentari arădeni și Consiliul Județean Arad, au avut efect pozitiv la București și vom putea circula în continuare din Sebiș cu trenul în condiții normale de siguranță și confort”, afirmă Feieş.

Foto: Facebook Călin Abrudan şi Cristian Feieş

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite