Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce ne-a fost frică n-am scăpat: în România a apărut primul caz de coronavirus; ce s-a întâmplat cu pacientul

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunţat, ieri seară, că în România a fost depistat primul caz de coronavirus, scrie realitatea.net. Cei şapte membri ai familiei pacientului se află în carantină, sub pază, la domiciliu. Cazul a fost confirmat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

De ce ne-a fost frică n-am scăpat: în România a apărut primul caz de coronavirus; ce s-a întâmplat cu pacientul
Comentează 0

Pacientul este un bărbat din județul Gorj, care ar fi intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat, recent, ţara noastră, după care, la întoarcerea în peninsulă s-a descoperit că avea coronavirus.

„În urma testarii făcute persoanelor din județul Gorj, avem primul caz confirmat cu COVID-19 pe teritoriul României. Starea bărbatului e bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zona şi probabil vor mai fi", a declarat, miercuri seara, ministrul Sănătăţii, mai scrie realitatea.net.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/surse-primul-caz-de-coronavirus-confirmat-in-romania-declaratii-de-la-ministerul-afacerilor-interne_5e56da41791e7c3785727c47

Pacientul a fost transportat la Matei Balș

Mai trebuie spus că secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat la Realitatea Plus că pacientul a fost transportat noaptea trecută în Capitală. „Azi noapte la ora 2 ambulanța era la Gorj. Acum se află la Matei Balș. Toate celelalte șapte persoane sunt în carantină, familia pacientului. E carantină la domiciliu. Cei șapte rămân în casă dar se schimbă regimul de izolare, fiind supravegheați și păzită această locuință. Din câte știm pacientul nu are alte afecțiuni, urmează să fie investigat în totalitate”, a declarat Tătaru.

Click aici pentru a afla mai multe: https://www.realitatea.net/stiri/actual/pacientul-cu-coronavirus-a-ajuns-la-spitalul-matei-bals-din-capitala-urmeaza-sa-fie-investigat-in-totalitate_5e575028438f396c834daf26

Foto: Libertatea

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite